• Gradovi

  ФЕР ПЛЕЈ ПАНТЕЛЕЈ-омладинска олимпијада спорта и знања

  Pantelej GO NisПРОЈЕКАТ „ФЕР ПЛЕЈ ПАНТЕЛЕЈ-омладинска олимпијада спорта и знања“, одобрена Градској општини Пантелеј од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, има за циљ стварање услова за квалитетно провођење слободног времена младих, спровођење културних садржаја, активно учешће у  друштвеним токовима својих средина кроз неформално образовање и информисање прилагођено потребама свих категорија младих.

  Циљ и идеја петомесечног пројекта је пружање подршке младима из руралних средина у Нишавском округу, социјално угрожених породица и младим представницима Ромске заједнице.

  У овом периоду биће успостављена активна сарадња са 10 општина Нишавског региона и њихових Канцеларија за младе (Градске општине Црвени Крст, Пантелеј, Палилула и Нишка Бања и општине Сврљиг, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Алексинац и Ражањ).

  Стотину младих људи из наведених средина активно ће учествовати  у друштвеним токовима примењујући здраве стилове живота путем едукативне обуке и активним бављењем спортом. Такође, биће укључени и  у начине  унапређења стандарда и квалитета живота у својим заједницама.

  Пројекат подразумева спортско-едукативне омладинске кампове који ће бити реализовани у периоду од  јула до септембра у простору Омладинског кампа у Каменици (5 кампова по 20 учесника). Обука се састоји из 2 дела.

  Прва је из области репродуктивног здравља младих, а друга ће се бавити могућностима одрживости и финансирања неформалних и формалних група младих кроз различите методе прикупљања средстава. За учеснике је организована и едукативно-туристичка посета „Прстен Калафата“.

  Спортска олимпијада планирана је за период од јула до септембра. Биће подељена у 6 различитих такмичења: у кошарци, маратону, скоку у вис и даљ, стоном тенису, пикаду и шаху. За учеснике су обезбеђени сертификати и медаље.

  Све време трајања пројекта биће скупљан видео материјал, на основу кога ће, на самом крају, бити пласиран филм о свим активностима током одвијања пројектних активности.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com