Zabava

Fotografije sa izbora za Mis kamila

Mis Univerzuma nije jedino takmičenje u lepoti koje je održano u poslednje vreme. U zaleđu Ujedinjenih Arapskih Emirata, beduinska plemena iz Omana, Saudijske Arabije, Kuvajta i Emirata sastala su se na Al Dafra festivalu – godišnjem okupljanju poznatom kao Camel Mazayna, ili „takmičenje lepote“.

Ljudi dovode svoje najlepše dvogrbe kamile koje se takmiče na aukcijama, trkama i za najbolji nastup, a nagrade se dodeljuju najbržim, najlepšim i onim sa najviše mleka. Kamile koje su imale manje sreće, serviraju se za večeru.

Festival je počeo 30. decembra i deo je proslavljanja baštine i tradicije pustinje Rub El Hali, poznatoj i kao “ Prazna četvrt“. Ukupna nagrada iznosi oko 14 miliona dolara, lepa suma za osvojiti!

Ove godine, žiri je uglavnom birao prave i prirodne lepotice (bilo je nekog laka za kosu na grbama tu i tamo). „Kamile koje su pronađene sa drogom u ustima, obrijane i sa ofrabanim delovima tela, ili na bilo koj način deformisanog prirodnog oblika, ne mogu da se takmiče“, piše u priručniku za učesnike.

Pogledajte i dokumentarac o prošlogodišnjem Izboru za mis najlepše kamile ovde.

Za više fotografija, posetite Aleksandrov sajt.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh