• Novosti online

  Gradonačelnik Ankare podneo ostavku ‘po nalogu Erdogana’

  Gradonačelnik Ankare je danas podneo ostavku posle 23 godine na čelu glavnog grada Turske, naglasivši da je to učinio po „nalogu“ predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji želi da obnovi redove vladajuće stranke pred izbore 2019. godine.

  „Odlazim s mesta gradonačelnika po nalogu našeg lidera Redžepa Tajipa Erdogana“, proglasio je Melih Gekček (68) u govoru na televiziji. On je prošlog ponedeljka najavio nameru da podnese ostavku.

  „Klanjam se pred zahtevom Redžepa Tajipa Erdogana, ne zato što mislim da nisam bio uspešan, ne zato što mislim da sam umoran, (…), već samo zato što verujem da on (Erdogan) može učiniti da naša zemlja bude lider“, dodao je on.

  Gekček, izabran kao kadar vladajuće islamsko-konzervativne Partije pravde i razvoja (AKP), tvrdi da je postupio u interesu Turske. Njegov naslednik još nije poznat.

  Erdogan koji je često isticao da su neki delovi njegove partije potrošeni, nastoji da obnovi redove AKP pre 2019, politički odlučujuće godine, uz opštinske izbore u martu, zatim poslaničke i predsedničke izbore u novembru.

  Od nekoliko gradonačelnika je zatraženo da podnesu ostavku, a zbog njihovog oklevanja Erdogan je upozorio da će AKP koju on predvodi, preduzeti mere protiv onih koji odbijaju da se povinuju njegovom naređenju.

  Melih Gekček, česti polemičar i podržavalac spornih projekata, posebno je poznat po svojim ekstravagantnim komentarima na Tviteru, gde ima više od četiri miliona pratilaca.

  Na primer, on je tvrdio da strane sile koriste najsavremeniju tehnologiju u pokušaju da veštački izazovu zemljotres da bi oslabile privredu Turske.

  Nekoliko drugih gradonačelnika AKP je poslednjih nedelja podnelo ostavke, uključujući Kadira Topbasa koji je 13 godina bio gradonačelnik Istanbula.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com