• Analize I Kolumne

  КАКО САМ ПОСТАО ЖРТВА РЕКЕТА

  Mladen Savic

  Тема која је актуелна у Нишу последњих година, а посебно почетком ове године, јесте пословање ЈКП „Топлана“ и проблеми које обични грађани имају са том рекеташком организацијом.

  ЈКП би требало да значи – Јавно комунално предузеће, али у овом случају без проблема можемо рећи да је то – Јавно криминално предузеће.

  Током целе године плаћам рачуне за грејање, дакле, и августа кад је +40 и током зиме када је минус напољу.

  Иначе, редовна је појава годинама уназад да се смрзавамо на почетку грејне сезоне јер увек има неких хаварија на систему.

  Варијабилна цена грејања до септембра износила је 3,91 динар по киловат-сату, октобра је скочила на 5,21 динар по киловат-сату, да би на децембарском рачуну износила 5,91 динар!

  У преводу, новембра сам за стан од 52 квадрата платио 7.700 динара, да би ме рекеташи за Нову годину обрадовали децембарским рачуном у износу од 12.500 динара!!!

  Кажу, рачуни су некима скоро дупло већи због ледених дана у децембру кад су морали да греју и ноћу да им не попуцају цеви, а успут нам онако другарски најављују још веће рачуне за јануар који је био хладнији од децембра.

  Не смем да помислим коју ми цифру спремају.

  Па добро мајстори, зашто вам онда плаћамо грејање током лета на +40, ако ћете због пар хладних дана да нам дуплирате рачуне!?

  TOPLANA NIS 2Иначе, ја као купац немам представу колика је потрошња, како је обрачунавају и колика је цена, јер они то стално мењају и само вам доставе рачун.

  Истовремено у Београду децембарски рачун за грејање за стан од 59 квадрата износи 6.600 динара, дакле ДУПЛО ЈЕФТИНИЈЕ од мог рачуна за стан мање квадратуре!!!

  ПА КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?

  Да ли нишка Топлана греје на злато, па нам толико дере кожу?

  Да ли је нормално да буде оволика разлика између Ниша и Београда, односно да у главном граду плаћају дупло мање рачуне од нас за исти месец?

  (Спомињем Београд јер сам имао увид у њихове рачуне, за остале градове не знам)

  Сматрам да је овакво стање неодрживо јер Топлана одавно не испуњава своју мисију, већ служи само за пљачку грађана.

  Једино решење за заустављање ове пљачке јесте грађански бунт, односно протести против оваквог накарадног система.

  Од представника државе и града више ништа не можемо да очекујемо јер су се показали неспособним да реше проблем у протекле две године, а нама су рачуни све већи и већи.

  Младен Савић

  (Аутор текста је председник омладине Демократске странке Србије)

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com