Ekonomija

„Ko ima rešenje za RTB Bor neka pomogne“

Aleksandar Vučić premijer SrbijeFoto: Tanjug, Srđan Ilić

Vučić je na konferenciji za novinare da je konsultantska kuća Mekinzi ušla u RTB Bor da bi napravila „dijagnostiku“ i da bi bilo urađeno sve što može.

„Ja imam pitanje za sve u Srbiji. Ko god da ima rešenje, neka nam pomogne. Ono što bi neki drugi da traže – da to ili zatvaramo ili bud-zašto damo. A mi to ne želimo“, rekao je Vučić.

On je rekao da će biti uništena budućnost istočne Srbije, ako se zatvore RTB Bor i Resavica.

„30.000 ljudi da izbacimo iz sistema, to za nas nije lako. Možda je ekonomski dugoročno zdravije, ali bi u potpunosti unuštilo budućnost u istočnoj Srbiji. Ja na to nisam spreman kao predsednik Vlade Srbije“, kazao je on.

„Mi moramo da ponudimo rešenje za one probleme koji su za nas najveći, a to su RTB i Resavica i ova preduzeća koja imaju zaštitu Srbije“, rekao je Vučić i dodao da će peta revizija aranžmana sa MMF-om biti ključna.

On je kazao da će 18. februara u Beogradu razgovarati sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom.

Vučić je kazao da ne postoje pretnje reformama u Srbiji već „otpor“ i da je to „normalno i logično“.

On je najavio da će posle 30 godina dve velike kompanije investirati u Novom Sadu i zaposliti 5.000 ljudi.

Vučić je rekao da se nije uplašio najave opozicije da će se ujediniti i da je radio savesno.

„Ono što je mene iznenadilo je ta lakomislenost nekih političkih protivnika i njihovih medijskih podržavalaca. Eto Srbija je sedma najbednija zemlja na svetu, a zaboraviše da kažu da je Španija šesta. Pa, Srbija ispade bogatija od Španije, a nije baš“, naveo je premijer Srbije.

Vučić nije želeo da odgovori na pitanje da li je realno da haški optuženici budu izručeni tribunalu posle izbora.

„Sve što sam imao da kažem po pitanju Haškog tribunala ja sam rekao. Interesantno mi je da po novinama čitam šta će se dogoditi da to ni sam nisam znao“, rekao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh