Naše Novosti

Ko je devojčica koja je s Džozefom Bajdenom stigla u Beograd

BEOGRAD – Devojčica koja je zajedno sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i njegovom suprugom Džil izašla iz boinga 747, kojim su doputovali u Beograd, unuka je potpredsednika SAD i ćerka njegovog preminulog sina Boa Bajdena.

Natali Bajden je jedna od dve ćerke najstarijeg sina američkog potpredsednika, Boa Bajdena (46), koji je 2015. godine podlegao kanceru.

Kako je ranije najavljeno, Bajden i njegova supruga Džil će posetiti mesto u blizini baze „Bondstil“, gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju jedne ulice u čast njihovog pokojnog sina.

Nije zvanično potvrđeno, ali je to verovatni razlog dolaska male Natali.

Njen otac, Bo, preminuo je prošle godine, zbog čega je otkazan susret Džozefa Bajdena i srpskog premijera Alerkdsandra Vučića planiran za juni prošle godine.

Susret je odložen zbog smrti Boa, pa je tom prilikom Vučića primila savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs.

Bo Bajden služio je u Iraku kao advokat Nacionalne garde Delavera, a na medicinskom tretmanu bio je u Medicinskom centru Valter Rid, u pregrađu Vašingtona.

Za sobom je ostavio suprugu Hale i dvoje dece Nataliju i Hantera.

Bo Bajden je bio popularan demokrata na istočnoj obali države Delaver i očekivalo se da će pratiti svog oca na nacionalnoj političkoj sceni.

Nacionalnoj gardi se pridružio 2003. godine kao opšti sudija ili vojni advokat i raspoređen je u Irak 2008. godine, dok je njegov otac vodio kampanju da postane potredsednik u administraciji Baraka Obame.

 

Foto Tanjug / R.Prelić

novostidana.rs

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh