Kultura

Koncert AKUD „Branko Krsmanović“ 24. januara

BEOGRAD – Akademsko kulturno-umetničko društvo „Branko Krsmanović“ održaće dobrotvorni koncert „Krsmanovići za Krsmanović“ 24. januara u Mikser hausu, a prihod od prodaje ulaznica biće uložen u renoviranje prostora Društva.

AKUD „Branko Krsmanović“ je jedno od najstarijih amaterskih kulturno umetničkih društava u Srbiji.

Sva četiri ansambla Društva – hor, folklor, pozorište i orkestar godinama održavaju probe u prostorijama u Balkanskoj 4 u Beogradu, u neadekvatnim uslovima za rad, posebno lošim za boravak dece i mladih.

Krajem prošle godine uz podršku osnivača Univerziteta u Beogradu, započeto je sređivanje prostorija i pokušaj da se za preko 400 mladih ljudi, članova Društva, studenata Beogradskog univerziteta, učini lepšim i bezbednijim boravak u prostorijama Društva.

Prema rečima vršioca dužnosti Društva Ive Radulović, amaterizam nije prioritet u Srbiji i finasiranje sređivanja prostorija nije moguće od strane državnih institucija koje su do sada podržavale određene segmente rada Društva, pa su odlučili da održe dobrotvorni koncert.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu da se kupe svakog radnog dana u kancelariji Društva (Balkanska 4) od 10 do 16 časova i u Mikser hausu od 12 do 20 časova.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh