• Gradovi

  Madjarska: Grueveski tražio azil

   

   

  Madjarska je saopštila danas da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tražio politički azil pošto je pobegao iz Makedonije da bi izbegao zatvor.

  Madjarska novinska agencija MTI prenela je da su madjarske vlasti omogućile Gruevskom, koji treba da odsluži kaznu od dve godine zatvora, da podnese zahtev za azil.

  Kancelarija za imigracije će sprovesti proceduru za azil u skladu s madjarskim i medjunarodnim pravom, saopštila je kancelarije premijera i dodala da je Madjarska partner u medjunarodnim odnosima sa sadašnjom vladom u Skuplju i da ne namerava da se meša u njena unutrašnja pitanja.

  Madjarska novinska agencija MTI prenela je da su madjarske vlasti omogućile Gruevskom da podnese zahtev za azil.

  Kancelarija premijera Viktora Orbana, koji je ranije podržavao Gruevskog i protivljenje sporazumu o imenu s Grčkom, dodala je da zahtev za azil bivšeg madjarskog premijera smatra isključivo pravnim pitanjem.

  Gruevski, kojem je sud prošle godine oduzeo privatni i diplomatski pasoš, pobegao je u Madjarsku kako bi izbegao izdržavanje kazne od dve godine zatvora na koliko je osudjen zbog nezakonite nabavke luksuznog Mercedesa dok je bio premijer.

  Pred skopskim krivičnim sudom protiv Gruevskog se vode još četiri postupka, za izborne malverzacije, korupciju i političko nasilje, a Specijalno tužilaštvo vodi još nekoliko istraga.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com