• BG

  Медији као тољага власти

  НТВ 2015-08-26 18.27.17Народни посланик посланичке групе Социјалдемократска странка – Народни покрет Мирослав Алексић изјавио је данас да су медији у Србији „тољага у рукама власти за преваспитавање опозиције“ и да је због тога поднео иницијативу да се у скупштински двневни ред уврсти питање о медијима после приватизације, али да је седница отказана.

  Према његовим речима, у четвртак ујутро неколико минута пре 10 сати је у процедуру ушао сазив за седницу која је требало да почне јутрос у 10 сати, да би у току дана посланици добили информацију да се заказује нова седница у 15:30 данас.

  И то са једним јединим циљем да председница парламента Маја Гојковић угуши сваку реч истине коју опозиција већ дуже време покушава да изнесе у парламенту, оценио је Алексић на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине.

  То се завршило тако, навео је Алексић, што је данас председница парламента лично отишла да „терорише и малтретира запослене у скупштинским службама“ и од њих тражи одоговор како је та „бахата опозиција успела да преда захтеве за допуну дневног реда“.

  На тај начин, оценио је Алексић, Гојковић је показала да владајућа већина не жели да се у парламенту расправља о ономе што је кључно за живот грађана Србије, као и аферама ‘хеликоптер’ и ‘Савамала’ већ о споразумима који су у скупштинској процедури више од годину дана.НТВ 2015-08-26 18.14.40

  Алексић је рекао да је поднео предлог да се у скупштини оснује Анкетни одбор који ће разматрати стање у медијима, указујући да су медији у Србији приватизовани тако што су их приватизовали појединци блиски режиму, међу којима Братислав Гашић.

  Он је предочио да медији, које контролише власт Александра Вучића све време служе да се грађанима Србије манипулише, да им се не говори истина, већ оно што власт жели да чује.

  „Данас медији у Србији, они које контролише власт, средствима грађана Србије, служе као тољага у њиховим рукама за преваспитавање опозиције и свих оних који кажу грађанима истину“, изјавио је Алексић.

  С друге стране, они медији који професионално раде често буду прозивани као издајнички медији и неко ко се дрзнуо да каже истину грађанима.

  И у таквој ситуацији не можемо очекивати да се политички процеси одвијају као у демократским друшвима већ имамо апсолутрну доминацију политике режима, али, истина ће се сазнати пре или касније, закључио је Алексић.

  Извор: Фонет

  фото: новостидана.рс

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com