• Kultura

  Milena Dravić o Bati, njenom Radovanu III

  milena dravić,bata živojinovićFoto: Printscreen/YouTube

  Glumica Milena Dravić, prisetila se Velimira Bate Živojinovića, glumca koji nas je napustio ove nedelje. Ona se u intervjuu „Danasu“ osvrnula na činjenicu da je „njen Gaga kao klinac išao da gleda Batu“, ali i da su ona i Živojinović snimili jednu od „neponovljivih uloga“.

  „Dok je Bata igrao u Beogradskom dramskom pozorištu, Dragan je kao klinac sa svojim društvom sa Crvenog krsta išao da ga gleda“, rekla je Milena Dravić.

  Prema njenom mišljenju, mnogi filmovi ne bi mogli da se snime da nije bilo Bate, „njegovog ogromnog talenta, snage i volje da gura ekipu napred“.

  „Zato su reditelji tražili s njim da sarađuju jer su znali da film u koji ulaze zajedno sa Batom mora da se završi kako treba. Mislim da je naša zajednička scena u ‘Sutjesci’ jedna od neponovljivih.

  Izvor: YouTube

  „Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju ‘Radovan III’ po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu … Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto ali nikada nije imala šansu da se vidi“, ispričala je Milena Dravić za Danas.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com