• Analize I Kolumne

  НИШЛИЈЕ, ШТА ДОЖИВЕСМО?

  Нишлије, да ли постоји праг достојанства за  нас?

  У пуном надахнућу, говорљив као и увек, праћен аплаузима и овацијама као и увек, премијер Александар Вучић рече поносно за говорницом у хали Чаир да није дозволио да нико из Ниша говори на конвенцији СНС-а у Нишу! Разлог, то што су се нишки напредњаци свађали две године уместо да су радили у интересу грађана! А ти, који по речима Премијера нису радили “свом снагом“ у интересу грађана и којима не дозвољава да говоре у свом граду,  поново су његови  и кандидати СНС-а да воде  Ниш?

  Ако наставе да се свађају запретио је Вучић истераће их све из странке. Они, као и увек, аплаудирају. И прозвани, и довезени, и они који су дошли због вере у програм СНС-а  и они који су дошли због сендвича.

  Сада ми је потпуно јасно колико се гласно ти који пристају на ћутање у Нишу боре за свој град у престоници. Тамо су још тиши, понизнији …

  То што председник СНС-а Александар Вучић кажњава своје функционере је његово право. Али, има ли право Премијер да због свог страначког руководства кажњава читав један град? А управо то се дешава већ неколико година.

  Наиме, Ниш већ 4 године нема ниједног функционера на републичком нивоу. Ниједан Нишлијa није министар. Нишлије од 2014. године нису ни на местима помоћника или заменика министара, државних секретара. Ниједан Нишлија није директор неког републичког јавног предузећа, председник неког значајнијег Управног или Надзорног одбора.

  И за директора нишког Народног позоришта су нам довели студента из Београда јер ми, такви какви смо, не знамо сами себе ни да забављамо и засмејавамо.

  Да ли је нормално да просечна плата у Нишу буде за 30000 динара мања од оне у Сурчину? И до када ће Нишлије понижавати сами себе и аплаудирати свему томе?

  Ниш је прошле године остао без ПД “Југоисток“ чије је седиште сада у Београду. У престоницу је пресељена и АИК банка. Нишка телевизија је продата, Радио Ниш je угашен. Мин Вагонка и Мин Локомотива су у стечају, ЕИ Холдинг у ликвидацији … Ниједна банка, осигуравајућа или брокерска кућа сада немају седиште у Нишу. Немамо ниједну телевизију са националним покривањем. Ер Србија ниједном није слетела у Ниш нити полетела са аеродрома Константин велики …

  Сада се најављује могуће гашење Регионалне привредне коморе у Нишу. Шта је следеће? Нишки универзитет, Клинички центар у Нишу?

  Куповина паука за одношење возила од стране ЈКП Паркинг сервис је једина инвестиција у граду прошле године. Осим паука који шпартају нон стоп и деру нам кожу све остало је стало!

  Примера има колико хоћете и тек ће их бити ако наставимо само да ћутимо и аплаудирамо. Град ће нам тонути све дубље а способни ће наставити да га напуштају …

  Ниш се претвара у паланку из које се бежи главом без обзира. Једини циљ житеља некадашње престонице јужне Србије је да се домогну визе, Београда или Новог Сада.

  Можда радује Нишлије републички пројекат “Београд на води“ али их ваљда брине што сви видимо да је Ниш пуштен низ воду.

  Влада Србије је узела кредите и нашла буџетски новац за Прокоп у Београду али нема ни кредита ни новца за измештање пруге из центра Ниша …

  Пред сваке изборе, на две или четири године, понека ударна рупа на нишкој калдрми ће бити попуњена а између тога, ми ћемо се међусобно свађати а људи из београдског круга двојке ће нас понижавати.

  Нишлије, искрено, боље нисмо ни заслужили!

  Љ.П.

  4 Komentari

  4 Comments

  1. Jelena

   1. априла 2016. at 22:07

   Fenomenalan tekst. Svaka čast. Drago mi je da neko u Nišu ima hrabrost da kaže istinu. Milane, gledala sam vaše emisije na NTV, nedostajete nam, zaista. Nedostaju nam vaše emisije, komentari, rame za plakanje, naša Niška koju su nam ukrali … Nadam se da ovaj medijski mrak u Nišu neće biti dugotrajan.
   Pozdrav iz Duvaništa

  2. Marko

   2. априла 2016. at 02:20

   Odlična analiza, odmerena i istinita. A što se niške tv tiče nedostaje Milan ali nedostaje i bata Zoki, … Uništiše nam najbolju tv.
   Sada vitkova televizija samoo pinkove emisije repriziraju, sluze kao belami 2 kanal. Seljacizam i poltronizam.

  3. Sm

   3. априла 2016. at 02:53

   Covek objasnio. Stvar je u tome što smo svi jaki u komentarima a kad treba da se glasa oni izdaju a mi ne

  4. Анонимни

   3. априла 2016. at 14:31

   Nišlije,pamet u glavu! A i svi ostali!!!
   Što se tiče raznih „projekata“ tipa Beograd na vodi, pa beogradjani su prvi protiv toga, nemojte da glupostima svadjaju narod!

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com