Južna Srbija

NOVOGODIŠNJI COCA-COLA KARAVAN POSETIO NIŠ

Novogodišnji Coca-Cola karavan je krenuo na svoju dobrotvornu misiju kroz 10 gradova, s ciljem prikupljanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja, a na svom putu svratio i u Niš.

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompaija Coca-Cola je preuredila po jednu prostoriju u domovima širom Srbije kojima će biti upućena i donacija u knjigama po završetku karavana 01. januara 2016.

Prikupljene knjige, nakon završetka karavana, biće distribuirane Zavodima za vaspitanje dece i omladine u Nišu i Knjaževcu. U ovim domovima, preuređena je po jedna prostorija u kojoj će deca imati prilike da se druže, čitaju i rastu.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržava kompanije i preduzeća koja dobrovoljno nadilaze svoje ekonomske ciljeve i humanitarnim aktivnostima se uključuju u rešavanje društvenih problema.

Zbog toga Ministarstvo sa zadovoljstvom učestvuje u novogodišnjem humanitarnom karavanu – novoj akciji kompanije Coca-Cola.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zahvalno je svakoj kompaniji koja prepozna značaj društvene odgovornosti i angažuje se na negovanju humanih vrednosti u zajednici u kojoj posluje“, kako navode u resornom ministarstvu.

Posetioci karavana su na platou pored Trga Kralja Milana imali priliku da se zabavljaju uz dečju predstavu, nastup domaćih YouTube Zvezda, koncert finalista ovogodišnjeg X Faktora, kao i da se slikaju sa Deda Mrazom, a najmlađi posetioci koji su doneli knjige dobili su i simboličan poklon.

„Zahvaljujemo građanima Niša koji su se u velikom broju odazvali našem pozivu da dođu na karavan, podrže našu dobrotvornu misiju i pomognu da mališanima u domovima ove novogodišnje praznike učinimo lepšim. Coca-Cola karavan koji nastavlja svoj put kroz Srbiju ima za cilj da svim građanima donese radost praznika i ujedini nas u plemenitom cilju.

Veliku podršku ovoj akciji pružili su nam izdavačka kuća „Laguna“, kao i kompanije Canon i DexyCo, kao partneri karavana“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica kompanije Coca-Cola.

Novogodišnji Coca-Cola karavan je u Nišu prikupio veliki broj knjiga, a značajnu podršku ovoj humanitarnoj misiji pružile su opštine Pantelej i Niš Medijana, kao i osnovne škole „Stefan Nemanja“, „Njegoš“ i „Miroslav Antić“.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh