• Turizam

  Одлична посета туриста на Златибору

  Нова година на Златибору почела је изузетно успешно, уз једну од највећих посета до сада забележених током новогодишњих празника.

  Расположиви подаци говоре да најпознатији зимски центар у Србији никада није био посећенији него ове године.

  Богат новогодишњи програм на препуном Краљевом тргу, у организацији Туристичке организације Златибор и општине Чајетина, привукао је туристе из свих делова Србије и региона.

  Четири вечери организовани су концерти домаћих звезда, којима је у просеку присуствовало око 25.000 људи.

  Дневно је током празничних дана на Златибору боравило преко 30.000 посетилаца.

  Том чињеницом су, наравно, најзадовољнији хотелијери, јер је попуњеност хотелског смештаја била око 95%, као и издаваоци приватног смештаја код којих је забележена попуњеност око 90%.

  Угоститељи су такође имали пуне руке посла, сви локали и ресторани су били попуњени, није лако било пронаћи слободно место.

  Као илустрацију наведеног, довољно је рећи да се током новогодишњег периода на Златибору дневно продавало више од 5.000 комплет лепиња и око 10.000 пљескавица.

  Дневно се на појединим локацијама продавало око 500 литара куваног вина, у просеку по локацији 600 палачинака, а поједине пицерије су испоручиле преко 2.000 пица.

  И златиборски таксисти су имали знатно више посла: наводе да су просечно бележили 2.000 вожњи дневно.

  Лепо време омогућило је гостима да крену у обилазак локалитета, тако да је у прва три дана Нове године Стопића пећину, која је у 2017. оборила рекорд у посећености (61.280 гостију крочило је лане у ове необичне пећинске одаје), обишло 1.500 људи.

  Гости Златибора нису били заинтересовани само за сјајан ноћни провод, већ и за скијање у ски центру “Торник“.

  Почетак године обележио је број од 7.700 продатих карата за жичару и 2.600 скијаша, колико  је у прва три дана 2018. уживало у зимским спортовима  испод највишег златиборског врха.

  И у наредним данима божићних празника као и у време предстојећег зимског распуста на Златибору се очекује велики број туриста. Сви локалитети у окружењу су отворени за посетиоце, а туристичке агенције припремиле су богат програм излета.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com