• Gradovi

  Opozicija: Nije stavljena tačka na vanredne parlamentrane izbore

   

   

  Deo opozicionih poslanika ocenio je danas u Skupštini Srbije da Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) „nije stavio tačku“ na odluku o tome da li će naproleće biti samo redovni lokalni izbori u Beogradu kako je odlučeno, ili će uz njih ipak istovremeno biti i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

  Poslanici Socijaldemokratske stranka (SDS), Dveri, Demokratske stranke (DS) i Nove stranke su u izjavama novinarima ocenili da promena te odluke zavisi isključivo od volje i procene predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.

  Poslanik SDS Marko Djurišić je rekao da odlukom Glavnog odbora SNS „nije stavljena tačka“ na mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno s redovnim beogradskim.

  On je napomenuo da ga ne bi iznenadilo da se ta tema ponovo otvori jer je, kako je ocenio „sveavlast u Srbiji isključivo u Vučićevim rukama“.

  Poslanik Nove stranke Zoran Živković i poslanica DS Aleksandra Jerkov smatraju da od Vučićeve „volje i ličnih procena zavisi sve u državi“, te i raspisivanje izbora.

  Živković je ocenio da je sednica Glavnog odbora SNS „predstavljala farsu“, dok je Jerkov rekla da će Vučić, ako bude procenio da su mu potrebni, raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

  Poslanik Dveri Boško Obradović je ponovio da „Vučiću ništa ne treba verovati“ i da je već više puta „pogazio ono što je rekao“.

  On je ocenio da SNS preti gubitak vlasti u Beogradu i da SNS teško da može da sačuva gradsku vlast čak ni sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom koje su „blizu cenzusa“.

  Po rečima Obradovića, to je jedan od razloga Vučića i SNS za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno sa redovnim beogradskim.

  Glavni odbor SNS je u subotu dlučio da na proleće iduće godine budu samo redovni beogradski izbori, a ne i vanredni, poslanički u Srbiji.

  Funkcioneri SNS i vladajuće koalicije su pozdravili tu odluku, uz ocenu da se državni interesi njome stavljaju iznad stranačkih.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com