Hronika

Paušalni komentar predsednika NUNS-a

Poštovani gospodine Obradoviću, Obraćam Vam se u svojstvu punomoćnika dece pok. Slavka Ćuruvije u krivičnom predmetu koji se vodi protiv okr. Radomira Markovića i drugih, a povodom izjave koju ste dali za Novi magazin od 29.09.2016. godine.

Iz Vaših dosadašnjih istupanja u javnosti kao predsednika NUNS-a shvatio sam da ste iskreno zainteresovani da se konačno razreši brutalno ubistvo Vašeg kolege i da počinioci budu kažnjeni.

Sada u to više nisam siguran.

 

nuns vukasin eu donacije

Na osnovu čega Vi dajete sebi za pravo da sa pozicije na kojoj se nalazite komentarišete suđenje na način kako ste to učinili u Novom magazinu?

 

 

Iz kojih činjenica ste Vi došli do zaključka da Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pogrešnu strategiju, da je očigledno podleglo pritisku da se ovaj proces što pre okonča, pa makar i uz pomoć Milorada Ulemeka!?!

Vi smatrate i da bi bilo korisnije da se suočimo sa realnošću da je prošlo previše vremena i da je počiniocima ostavljeno previše vremena da se uklone tragovi!?!

Koje su Vaše kompetencije da dajete takve ocene?

Vi kao privatna ličnost, naravno, možete misliti šta Vam je volja, ali kako se usuđujete da kao predsednik novinarskog udruženja komentarišete krivični postupak, i to paušalno, bez poznavanja činjenica, a naročito i očigledno bez ikakvog poznavanja krivičnog prava?

Gospodine Obradoviću, protiv okrivljenih u ovom procesu je optužnica stala na pravnu snagu, što znači da je sud zaključio da u odnosu na okr. Markovića i ostale postoji opravdana sumnja da su izvršili ubistvo Slavka Ćuruvije.

Videćemo na kraju da li će postupak dovesti do osuđujuće presude, ali molim Vas, makar se Vi uzdržite od kreiranja atmosfere koja traje od pokretanja ovog krivičnog postupka, a to je da se sudi nevinima i da se, tobože, na ovakav način sudi celoj Službi državne bezbednosti.

Molim Vas da ovo moje obraćanje objavite na sajtu Vašeg udruženja, a voleo bih i da se javno izjasnite o svemu ovome.

Srdačan pozdrav.

Advokat Slobodan Ružić

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh