• BG

  NUNS i NDNV: Tražimo da vlasti Srbije osude gostovanje Mladića na Hepi TV

   

   

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da su „zgroženi“ postupkom Hepi televizije, koja je danas direktno u jutarnji program uključila bivšeg generala Ratka Mladića, prvostepeno osudjenog na doživotnu robiju zbog genocida i drugih zločina protiv čovečnosti.

  NUNS i NDNV su naveli u saopštenju da nisu iznenadjeni postupkom „opasno tabloidnog TV Hepi reč je o produženoj ruci aktuelnog režima, koja blagonaklono gleda na sve zločince iz mračnih devedesetih godina 20. veka“.

  „Odavno se već ova TV kuća koja poseduje nacionalnu frekvenciju ponaša u skladu sa čuvenom komandom Ratka Mladića ‘Raspameti!’, geslom pod kojim je gotovo četiri godine držao u opsadi glavni grad BiH, Sarajevo, što je bila jedna od najjezivijih opsada jednog grada u istoriji civilizacije“, naveli su NUNS i NDNV u saopštenju.

  Dodali su da, pošto smatraju da je „bespredmetno“ predlagati Regulatornom telo za elektronske medije da reaguje i oduzme nacionalnu frekvenciju TV Hepi, od zvaničnika Srbije traže da osude ovaj slučaj, a od premijerke Ane Brnabić da ispuni ono što je izgovorila u intervju za Dojče vele i da „na delu pokaže da je protiv ratnih zločina i zločinaca“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com