Zabava

Pica, najomiljenija uteha Amerikanaca

Težak dan na poslu, a? Ili se keva dere što nisi opet oprao zube? Već četvrti put te ispaljuje tip sa Tindera za dejt?

Život može da bude težak, svakako. I mnogo teži nego što zamišljamo. Ali ponekad, sem neke prave i čiste žestine, ništa ne može tako lepo da vas iskulira kao neka klopa sa sirom i nečim masnjikavim.

Barem je takav zaključak koji možemo da donesemo posle godine iskustva i prepričavanja životnih dogodovština – gledamo u vas, svi vi koji plačete nad klopom u tržnim centrima – a sada se pojavila i studija koja otkriva za kojom hranom Amerikanci posežu kada im je potrebna uteha u zalogajima.

I pobednik je, što nas nimalo ne iznenađuje: dobra, stara pica.

Rezultati novog istraživanja agencije Haris Pol objavljeni krajem januara pokazuju da su Amerikanci, prvenstveno, nacija stres-jedača – što je verovatno i razlog što smo svi tako bolesno debeli. Više od polovine Amerikanaca priznaje da jede više kada je pod stresom, a 67 odsto kaže da im je omiljena hrana neka vrsta emotivne utehe, poput nekog bendžosa koji, nažalost, goji.

Među 2,250 anketiranih, skoro svi – muškarci, žene, ljudi iz svih delova Amerike – kažu da im je pica najdraža uteha. Jedini izuzetak su stariji od 70 godina koji, neobjašnjivo, radije posežu za sladoledom nego parčetom pičice kada žele da zadovolje tu nesnosnu glad za ugljenim hidratima i dostignu kalorično blaženstvo. Čokolada, stejk i mekenčiz – zapečeni rezanci sa sirom – slede kraljicu picu. Dakle, ako raskinete vezu pre Dana zaljubljenih, obavezno isplanirajte solo odlazak u neku kafančinu na pljesku, vešaju i palačinke sa čokoladom.

Posle pice, najvrednija uteha i za muškarce i za žene, ono u čemu dave svoje brige i tuge je, naravno, sladoled.

Glavni razlozi za grabljenje za ovom hranom su stres, pa „imala sam loš dan“ i osećaj „depresije“. Ni to nije iznenađenje. Ali jeste da 38 odsto ispitanika takođe navodi „zaista dobar dan“ kao jednako važan razlog da zaroni zube u komad kapričoze ili pola kile sladoleda. Ili su možda to i rođendani, raskidi, pa i mamurluk.

Ipak, najvažniji zaključak je da ćemo naći bilo kakav izgovor da zabodemo facu u klopu kada već nema drugog izbora.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh