Politika

Popović: Vlada ima šansu da preokrene situaciju oko KiM

KOSOVSKA MITROVICA – Vlada Srbije treba da raskine Briselski sporazum i da pokrene široku diplomatsku inicijativu da se pitanje Kosova i Metohije izuzme iz nadležnosti EU i vrati u nadležnost Saveta bezbednosti UN, gde ima principijelnu podršku svojih saveznika Rusije i Kine, izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije tokom posete Kosovu i Metohiji.

On je istakao da se situacija na geopolitičkoj mapi sveta menja i da „konačno ide na ruku Srbiji“.

Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, Bregzit u Velikoj Britaniji, kao i najava novih referenduma u evropskim državama koje žele da napuste EU, uz istovremeno ekonomsko i vojno jačanje Rusije, ukazuju da se geopolitičke prilike u svetu menjaju u korist nacionalnih interesa Srbije, ocenio je Popović.

On je naglasio da „nikada nisu bili slabiji oni koji su podržavali teroriste i trgovce organima i zagovarali nezavisnost lažne države Kosovo“.

Tu, kako je precizirao, misli na pojedine zapadne političare i države, ali i na njihove saveznike u Srbiji, te „izdajnike koji su 2009. godine pitanje južne srpske pokrajine izmestili iz nadležnosti Saveta Bezbednosti UN i predali u ruke otvoreno pristrasnoj Evropskoj uniji“.

Predsednik SNP smatra da današnja Vlada Srbije ima „istorijsku šansu“ da preokrene situaciju po pitanju Kosova i Metohije i da ispravi nepravdu koju je srpskom narodu nanela „prethodna štetočinska vlast“.

„Srbija više ne sme da trpi poniženja Brisela i šiptarskih terorista, već treba da raskine Briselski sporazum koji se sve vreme primenjuje na štetu srpskih nacionalnih interesa. Sada je istorijski trenutak za to i taj trenutak kao država i narod moramo da iskoristimo“, zaključio je Popović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh