• BG

  ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СТУДЕНАТА СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ

  потписивање 1

  Студенти Србије и Хрватске успевају оно што деценијама не полази за руком политичарима.

  Решили су да сарађују и заједнички се боре за побољшање свог статуса.

  Председник Студентске конференције академија струковних студија Србије Немања Срејић и председник Вијећа студената велеучилишта и високих школа Хрватске Карло Колесар потписали су споразум о сарадњи.

  Руковање након потписаног споразума 1

  Српски и хрватски студенти  ће заједнички аплицирати и реализовати пројекте, oрганизовати семинаре, конференције, округле столове,  усаглашавати ставове, договарати заједничко деловање  и радити на унапређењу свести о значају и улози високог образовања у њиховим земљама.

  Прилику за боље упознавање и планирање наредних акција, студенти су већ имали прошлог викенда на Златибору, где је одржан едукативни семинар „Јачање капацитета студентских представника“.

  У конгресном центру „Романија“, студентског одмаралишта Ратко Митровић, окупило се више од  250 учесника, студентских представника из Србије и иностранства.

  Пред споразум 1

  Као гости и предавачи били су представници Комисије за акредитацију и проверу квалитета, као и партнери из привреде, власници и директори малих и средњих предузећа са пословницама широм Србије, затим студентски представници из Републике Хрватске, представници AIESEC-а из Србије и Русије, NLP and Coaching-Momentum Strategies академија.

  Циљ семинара био је јачање капацитета представника студентских парламента  у Републици Србији, на бази примера добре европске праксе и шире, а у циљу припреме и стварања услова за активнију улогу студентских парламената у развоју високог образовања.

  У оквиру семинара одржано је укупно 12 радионица, у чијој организацији су били ангажовани еминентни предавачи.

  Током реализаиције садржаја предавања и радионица, као и кроз размене мишљења и искустава свих учесника, дошло се до закључака о сету неопходних активности које треба покренути и реализовати у наредном периоду.

  Студентска конференција академија струковних студија Србије је основана Законом о високом образовању, ради остваривања заједничких интереса студената као партнера у процесу високог образовања у Србији. Заступа заједничку политику студентских парламента струковних школа односно високих школа струковних студија у Србији.

  Визија са којом је она настала јесте креирање студентских представника способних за рад и то не само на локалном, микро нивоу, већ и на глобалном, макро плану.

  Председник Студентске конференције академија струковних студија Србије Немања Срејић  каже за Новости дана да је циљ сарадње са студентима из иностранства, креирање мостова између студентских представника, размена искуства, идеја, једном речју: студентско умрежавање.

  M.П.

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Бане

   14. децембра 2016. at 21:51

   СВАКА ЧАСТ СТУДЕНТИ.
   ИЛИ ШТО БИ РЕКАО МОЈ САВРЕМЕНИК ДРУГ ТИТО, СТУДЕНТИ СУ УВЕК У ПРАВУ!

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com