Kultura

„Primorje“ u Ateljeu 212

primorjeFoto: Igor Mandić Atelje 212

„Primorje“ je predstava rađena po komadu Edvarda Olbija, a u njoj igraju Gorica Popović, Branislav Zeremski, Tamara Dragičević i Ivan Mihailović. Autor scenografije je Darko Nedeljković, a kostima Maria Marković.

Edvard Olbi je 1975. godine dobio svoju drugu Pulicerovu nagradu za ovaj tekst koji predstavlja fantaziju sa elementima komedije, satire i apsurda, koja se bavi temom nemogućnosti komunikacije muškarca i žene, njihovog nerazumevanja i netrpeljivosti.

„Snovi detinjstva, duboko skriveni, panično osvešćivanje bez rešenja i neočekivano brzo putovanje naniže. Nesrećni, ne razumevajući ni sami zbog čega nas neki slučajni okidač pokrene, mi dotaknemo te snove i naš život se urušava, jer teško pronalazimo rešenje. Da li je životinjama bolje, jer nemaju osećanja, svest? tako je isključeno zlo, mržnja, laži, izdaja, demagogija. Životinjski svet lišen je strašnog zla koje samo čovek ume da proizvede. Duhovito i bolno umetničko delo Edvarda Olbija“, kaže reditelj Stefan Sablić

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh