• Gradovi

  Протест грађана у Нишу

   

  Вечерас је у Нишу, код Споменика борцима за ослобођење Ниша, упркос љутом мразу, одржан протесни скуп, на који је грађане позвао Саша Живић, познати нишки лекар и наставник Медицинског факултета.

  Нагласивши да је на протест позвао Нишлије као грађанин, а не као политичар, Саша Живић је истакао низ замерки на рачун актуелне државне и локалне власти, али и на рачун општег стања у земљи и у граду.

  Неколико стотина окупљених грађана је звуковима звиждаљки јасно показало незадовољство радом највиших републичких и градских функционера.

  Скуп је настављен протесном шетњом до оближње зграде у којој се налази кабинет градоначелника Ниша.

  На степеништу, испред главног улаза, окупљенима се поново обратио Саша Живић, указујући на штетне последице вишегодишње политике руководства Србије и Ниша.

  Страх се тиче тога што нам стално намећу неку кривицу да смо ми који се окупљамо на улицама против државе. Ми нисмо против државе, ми смо против власти, а то није исто. Власт је нешто што је смењиво, а држава је нешто што је у нашим срцима – поручио  је Живић.

  Окупљени грађани су позвани и да се придруже протесту који је најављен за петак, 11. јануар текуће године, на истом месту, с почетком у 18 часова.

  Међу окупљеним грађанима је било више познатих лица – опозиционих првака из Ниша, а, свакако, најупечатљивија је била појава Зорана Живковића, бившег председника Владе Републике Србије и бившег председника Скупштине Града Ниша, а сада посланика у Народној скупштини и председника Нове странке.

  Скуп је протекао мирно, без икаквих инцидената.

  Ниш, 05. јануар 2019. године

  Љубомир Костић

   

   

   

   

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com