REŠEN VIŠEDECENIJSKI PROBLEM oko 1000 žitelja Šišave i Donje Lomnice – NovostiDana.rs
 • Gradovi

  REŠEN VIŠEDECENIJSKI PROBLEM oko 1000 žitelja Šišave i Donje Lomnice

  REŠEN VIŠEDECENIJSKI PROBLEM

  Višedenijski problem vodosnabdevanja oko 1000 žitelja Šišave i Donje Lomnice, u vlasotinačkoj opštini, rešen je nedavno izgradnjom rezervoara od 100 kubnih metara, koji uz postojeći čini rezervu od 130 kubnih metara vode.

  -Novi rezervoar i potisni cevovod u funkciji su par meseci i u tom periodu smo podešavali pritisak i pratili potrošnju. Osim što smo uredili vodosnabdevanje, omogućili smo i određenu uštedu električne energije postavljanjem automatskog uređaja za regulaciju rada pumpi.

  Tako sada pumpna stanica više ne radi 24 sata dnevno, čime smo izbegli česte kvarove i prekide u vodosnabdevanju – kaže direktor JKP Vodovod Vlasotince Zvonko Ilić.

  Ovu vrstu problema imala je polovina stanovnika Šišave i Donje Lomnice, tako da sada svih 2000 žitelja ovih sela imaju pijaću vodu 24 sata dnevno, dodaje Ilić. Sredstva u iznosu od 6 miliona dinara izdvojena su iz budžeta opštine Vlasotince.

  Napominjući da na ovom području slede nova infrastrukturna ulaganja, predsednik opštine Zoran Todorović najavljuje radove do kraja ove i u toku naredne godine.

  -Obezbedili smo dozvolu i uradili projekat za izgradnju kanalizacije u ova dva sela čija projektantska vrednost iznosi oko 150 miliona dinara. Čekamo pogodan konkurs da probamo da obezbedimo sredstva na taj način. Za Šišavu je, u jednom delu, urađen projekat atmosferske kanalizacije vredan 46 miliona dinara, to će ići preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, kao i most u Donjoj Lomnici, potporni zidovi i prelazi. Što se tiče uređenja reke Šišavice, u dužini od 3,2 km, ove godine planiramo da uradimo projekat, a sledeće da ga realizujemo – kaže predsednik Todorović.

  Osvrćući se na rupe na kolovozu na putu do rezervoara, predsednik vlasotinačke opštine je najavio da će put biti saniran u narednom periodu, a da se njegova rekonstrukcija očekuje sledeće godine.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com