• Gradovi

  Састанак представника држава које желе да суде Чаби Деру

  Пре одлуке чешких власти коме ће изручити плаћеног убицу Чабу Дера, биће одржан мултилатерални састанак представника држава које су за њим расписале потерницу и траже његово изручење, сазнаје Танјуг.

  Састанак ће бити одржан у Хагу, у Холандији, у наредном периоду, а поред представника Србије, на њему ће учествовати представници Мађарске, Холандије и Шпаније, као и Чешке на чијој је територији ухапшен.

  Дер је 1. марта ухапшен у Прагу са лажним документима, оружјем и опремом за маскирање, а чешко правосуђе мора да определи којој ће држави да га изручи. Србија Дера тражи због хладнокрвног убиства Небојше Милошевића на Бановом Брду 5. јануара ове године.

  Холандија, Шпанија и Мађарска, такође га траже због убистава извршених у тим државама. Дер, колико је познато, има српско и мађарско држављанство. Србија је за њим расписала потерницу средином јануара због сумње да је директни извршилац убиства Милошевића.

  Његов саучесник у том делу је, како се сумња, Ален Циглер звани Мачка, који је ухапшен у јануару и налази се у притвору. Дер и Циглер се сумњиче за кривично дело тешко уиство на поднукао начин у саизвршилаштву.

  Чешко правосуђе ће морати да вага којем ће од четири захтева за изручење Чабе изаћи у сусрет. Поред осталих услова требало би да цени његово држављанство, тежину кривичних дела за која је тражен и доказе које му свака од држава достави.

  Убиство Милошевића забележено је камером са околне зграде, а на снимку се види како застаје аутомобил из којег излази мушкарац у белој јакни, извлаци пиштољ из торбе и пуца у њега, потом улази у возило и бежи у непознатом правцу.

  Медији пишу да је Чаба Дер плаћени убица који је пре око годину дана изашао из затвора где је робијао због убиства Бранислава Јелачића 2004. године. Циглер је ухапшен у Суботици, а сумња се да је он возио аутомобил „пунто” којим се Чаба довезао до места злочина. Возило је пронађено у Београду.

  Он је у октобру прошле године изашао са вишегодишње робије и три месеца касније се опет нашао иза решетака.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com