• BG

  Sindikat Sloga protiv privatizacije srpske namenske industrije

  Sindikat Sloga odbrambene industrije Srbije u odgovoru na javni poziv Ministarstva odbrane da do 26. januara dostavi amandmane na Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, obaveštava javnost da ih neće dostaviti, jer se protivi svakoj vrsti privatizacije srpske odbrambene industrije.

  Smatramo da je javni poziv još jedan „ad hok“ pokušaj uvlačenja sindikata na već doneta rešenja, a koja jedino za cilj imaju fingiranje demokratskih procesa odlučivanja, budući da je Predlog zakonskog akta Vlada već usvojila na oktroisani način, a vladajuća većina će ga usvojiti bez obzira na amandmane kao i mnoge zakone do sada.

  S druge strane ne vidimo opravdanje za bilo kakvu privatizaciju odbrambene industrije koja uz stručno i savesno rukovođenje može da realizuje izuzetne i pozitivne rezultate koji se odražavaju na ukupnu finansijsku situaciju u zemlji.

  Ova industrija treba da bude jedan od stožera srpske privrede i razvoja, jer za sobom povlači veliki broj drugih državnih preduzeća koji na razne načine sarađuju i imaju poslovne odnose, te stoga ne sme biti u rukama nepoznatih tajkuna čini je interes samo lični profit.

  Posebno treba da budemo zabrinuti ako sutra privatizacijom vojne industrije ti tajkuni budu prodavali naše oružje u nezakonitim transakcijama, zbog čega bi Srbija kao država mogla da se nađe na svetskoj crnoj listi kriminala, korupcije, zloupotreba i kršenja ljudskih prava.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com