• Gradovi

  Спречен нови еколошки акцидент у Обреновцу

  Спречен нови еколошки акцидент у Обреновцу

   У обреновачком атару јутрос је откривена нова локација са нелегално закопаним потенцијално опасним отпадом. Акција откривања  незаконитог складиштења потенцијално опасног отпада и заустављања даљих еколошких последица по здравље људи и животну средину,  реализована је захваљујући  активностима  Безбедносно-информативне агенције, Основног јавног тужилатва из Обреновца и Министарства заштите животне средине.

  Место где је откривен противзаконито складиштен отпад, одмах је обишао министар заштите животне средине Горан Триван „Ово представља стравичан злочин према националном здрављу и природи., “ рекао је Триван и подсетио да је ово још један у низу таквих догађаја.  „ Претпостављамо да је могуће да се ради о организованој групи.  Али и ова акција показује да се се нисмо,  нити ћемо се зауставити, “ казао је министар Триван и указао „ Еколошка безбедност је једно од виталних питања целокупне безбедности Србије.“

  „Један од начина да се ови еколошки злочини зауставе,  је да се утврди где се и шта налази по Србији, на чему се стратешки и организовано ради. Све што буде пронађено биће истражено и анализирано, а  јавност ће правовремено и у потпуности бити  обавештена о свему. Важно је да и грађани  буду подршка,  да обавесте министарство уколико сумњају да на неким местима постоји опасни отпад, .“ рекао је Триван.

  Др. Слободан Тошовић саветник министра рекао је  да  се, на на основу првог увида, може рећи да је реч о отпаду индустријског порекла, могућем опасном отпаду, а како је локација сличне величине као она у Вукићевици,  може се претпоставити да су у питању и сличне количине.

  У даљем току истраге биће утврђено порекло отпада и у којој мери је опасан за живот и здравље људи.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com