BG

Српски радикали присуствовали сахрани Мирјане Марковић у Пожаревцу!

У дворишту породичне куће у Пожаревцу положена је урна са пепелом проф. др Мирјане Марковић, супруге некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића.

Проф. др Мирјана Марковић, некадашњи универзитетски професор и председник Југословенске левице, преминула је у изгнанству, у руском граду Сочију.

По жељи Марка и Марије Милошевић, сахрану је организовао председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ који је са сарадницима присуствовао полагању урне. 

Проф. др Мирјана Марковић је сахрањена  по православним обичајима, а опело је одржало свештенство СПЦ Епархије браничевске.

Пре полагања урне прочитано је писмо Марије Милошевић, а опроштајни говор је одржао проф. др Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Током обреда приметно је било срамно одсуство многих државних функционера, пре свега оних који су своје политичке каријере започели захваљујући блискости са брачним паром Милошевић-Марковић, a којих се данас одричу због неповољне дневно-политичке климе.

Српски радикали сматрају да је правично и једино исправно што је проф. др Мирјана Марковић сахрањена крај свог супруга и што почивају заједно, уз уверење да о њиховим делима може и сме да суди једино историја, а никако тренутни политички и медијски чиниоци.

Саопштење СРС

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh