Gradovi

SRS: Optužnica protiv osmorice pripadnika MUP-a Republike Srpske je lažna

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije Miljan Damjanović izjavio je danas, povodom nastavka sudjenja osmorici pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su optuženi za ratni zločin protiv civila u mestu Kravice kod Srebrenice 1995. godine, „da se radi o optužnici koja je apsolutno lažna i koja nije bazirana ni na kakvim činjenicama“.

Damjanović je rekao da se „u tom procesu koriste lažni svedoci a sve sa ciljem da se optuže nevini Srbi“.

„To je nastavak propagande započete početkom 90-tih godina kada se vodio nemili gradjanski rat na teritoriji bivše Jugoslavije. Žele da povežu jedan izolovani incident sa zločinom koji se desio u Srebrenici, iako ove dve situacije nemaju nikakve dodirne tačke jedna sa drugom“, rekao je Damjanović.

On je rekao da „SRS sa pažnjom prati ovaj proces, kao i da će ta stranka učiniti sve što je u njenoj moći, u šta spada i tri toma knjige Vojislava Šešelja koje na 3.000 strana dokaznog materijala dokazuju da se nije dogodio genocid u Srebrenici, da stavi tačku na propagandu zapada koja predstavlja napad na sve Srbe, a ovim putem i na institucije i celokupan srpski narod“.

„U ovom slucaju optužuju da je osam pripadnika MUP-a Republike Srpske streljalo 1.300 ljudi, a sve činjenice i dokazi govore da je ovaj izolovan incident u Kravicama gde je ekshumirano 317 tela žrtava. Želimo da naglasimo ubijeno je tačno 317 ljudi, ali onog momenta kada su zarobljenici napali pripadnike specijalnih jedinica Republike Srpske“, rekao je Damjanović.

Damjanović je rekao „da se nada da će se u Srbiji konačno poštovati pravda, pravičnost i istina, a ako budu ispunjeni ti uslovi optuženi pripadnici specijalnih snaga će biti pravosnažno oslobodjeni“.
Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh