Kultura

Šta čitati do 18. godine – Aleksandra Popović

aleksandraFoto: MONDO, Mario Milojević

Wonder Strings kvartet čine Mirjana Neškovic, Ivana Uzelac, Danijela Milutinović i Aleksandra Popović.One sviraju violinu, violu i violončelo, ali na potpuno drugačiji način – obrađuju pop, rok i filmske hitove. Nastupaju na koncertima, svadbama, čak i na MMA borbama.

Sa Aleksandrom smo pričali o njenim omiljenim knjigama, ali i onim koje bi svako trebalo da pročita pre punoletstva.

„U današnje vreme teško je naći vremena za čitanje, ali uspevam nekako. Neophodno je čitati i početi od malih nogu, jer čitanje razvija maštu, govor, način izražavanja, svest. Čitam u prevozu, u pauzama na poslu i uveče, kada uspavam dete. Knjigu uvek nosim sa sobom. Obožavam da čitam, kao mala sam ‘gutala’ knjige i sve vreme provodiila u biblioteci. Nikada u životu nisam zapostavila čitanje, samo što se vreme za to smanjuje. Pomaže mi da održim koncentraciju, da se izolujem od svakodnevnice i da nekad nađem odgovore na pitanja koja me muče, a ponekad i podršku.

Aleksandra voli da čita različite žanrove.

„Volim podjednako i klasike i modernu i savremenu književnost, a smatram da je dobro čitati i srpske pisce i često čitam srpske savremenike“.

Koje su to knjige koje bi svako trebalo da pročita do 18. godine?

„Postoji mnogo knjiga koje su za preporuku do 18. Prvi veliki roman koji sam pročitala sa 12 godina bio je preporuka okoline i zaista je na mene ostavio utisak. To je bio ‘Prohujalo s vihorom’ i mislim da ga ne treba potcenjivati zato što je iz njega izvučena ta romantična konotacija. Roman zapravo govori o drugim stvarima i vrlo je kompleksan i interesantan.

Za malo stariji uzrast preporučujem Remarka, bilo koji od njegovih većih romana, može ‘Tri ratna druga’. U moje vreme bilo je popularno čitati Hesea, ali sa ovog stanovišta mislim da je on ipak za neke zrelije godine. Roman koji je mene dojmio, a bio je deo obavezne lektire, svakako je Kamijev ‘Stranac’ koji je na mene značajno uticao da proširim svoj način razmišljanja“.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava,kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh