Kultura

Šta čitati do 18. godine – Boris Liješević

boris liješević,preporuka,knjigeFoto: MONDO, Ilustracija Mario Milojević

Pozorišni reditelj Boris Liješević rođen je 1976. godine u Beogradu. Odrastao je u Budvi, apsolvirao srpski jezik i književnost u Novom Sadu, a 2004. godine diplomirao režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde i danas radi na katedri za multimedijalnu režiju kao samostalni stručni saradnik.

Trostruki je stipendista Gete instituta u Beogradu i saradnik Zagrebačkog glumačkog studija.

Reditelj je predstava „Beograd-London“, „Dragi tata“, „Zverinjak“, „Projekcija“, „Prisustvo“, „Čarobnjak“, „Elijahova stolica“ i mnoge druge, a u Ateljeu 212 se trenutno izvodi njegova poslednja predstava „Pijani“.

Šta čitate i koliko vremena imate za to?

„Vremena imam nula! Često čitam nekoliko knjiga odjednom, nekad ih ni ne dovršim. Poslednje što sam pročitao je roman Šandora Maraija. Zove se ‘Mir na Itaki’. Ipak, najčešće čitam ono što mi je vezano za rad. Zato valjda i volim da se bavim prozom na sceni da bi mogao da čitam prozu“.

Koje su to knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva?

„Knjiga koju ja uvek preporučujem, koja je meni strašno značajna je ‘Zločin i kazna’. Mene nekako taj roman vodi kroz život.

Potom bih svima poručio da čitaju grčke mitove, ako ne grčke mitove onda Sveto pismo i preporučio bih ‘Razglednice iz groba’. To je priča o čoveku koji je preživeo Srebrenicu. To bih uvek preporučio, jer to je nešto što pruža uvid u stvari o kojima ne znamo mnogo“.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh