Kultura

Šta čitati do 18. preporučuje Dušan Kojić Koja

Dušan Kojić KojaFoto: MONDO

Beogradski bend Disciplina Kičme na nastupima širom nekadašnje Jugoslavije izvodi nove pesme sa albuma „Opet“. Do velikog beogradskog koncerta je ostalo još malo vremena, a mi smo frontmena kultnog benda pitali kojim štivom on prekraćuje vreme između koncerta, ali i koje bi knjige preporučio mladima.

Šta najviše volite da čitate, i koliko imate vremena za to?

Bilo kakvo štivo koje ima veze sa rokenrolom ili kontakulturom, to manje više neprekidno čitam. Autobiografije, biografije, stručne eseje, pa i autorske romane samih muzičara, bilo šta. Za misaone fantazije, autorove fikcije ili beskrajna filozofiranja na temu života i opštih mesta više nemam mnogo vremena, možda nikad nisam ni imao, umaraju me. Pardon“.

Koja Vam je omiljena knjiga (ili knjiga koja je u poslednje vreme ostavila najdublji utisak na Vas), i zašto baš ta?

Mogao bih da navedem više naslova, pošto imam običaj da započnem više knjiga sa čitanjem, no, hajde da izdvojim ‘Sa ovog sveta nikada se živ neću izvući’, Stiv Erl (Geopoetika)“.

Koje tri knjige biste svakome preporučili da pročita do 18. rođendana, i zašto baš te?

Ne bih se ograničio na tri knjige, toliko je toga. Ako neko neku od bitnih knjiga ne pročita do 18. rođendana, pročitaće je posle, nije kasno. Međutim, danas kad svako piše i kad pod plaštom beskompromisa dobijaš samodopadljivu internet-blog estetiku, treba pažljivo odabrati. Ali sigurno treba čitati što više i što raznoraznija štiva, kako domaća, tako i strana. Stripove takođe, pa čak i pisane romane“.

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh