Kultura

Tihi, Prle, Kriger… u mjuziklu „Otpisani“

Otpisani, Povratak otpisanih, Tihi, Prle, KrigerFoto: YouTube/screenshot

Tihi i Prle su sinonimi za otpor nacistima u Drugom svetskom ratu. Dvojica šmekera i mangupa pravili su silne probleme Nemcima u okupiranom Beogradu i prikazani su romantično u jednoj od najpopularnijih jugoslovenskih serija „Povratak otpisanih“.

Uskoro ćemo ih, međutim, gledati u nešto drugačijem svetlu. U pripremi je mjuzikl „Povratak otpisanih“, pod rediteljskom palicom Darjana Mihajlovića, a u koprodukciji šabačkog i smederevskog pozorišta.

Glumačka postava za sada se drži u tajnosti, ali znamo da će lik ozgloglašenog naciste Krigera (u originalnoj seriji glumio ga je Stevo Žigon) tumačiti 38-godišnji Slobodan Stefanović.

„Ne smem da otkrivam glumačku podelu, ali mogu da kažem da će u ovom komadu igrati mladi glumci iz popularnih serija i filmova. Idemo na to da napravimo veliki hit. Ja ću igrati Krigera. Još nisam siguran da li će predstava pratiti dramatiku serije, ali mislim da će ceo komad ići ka komediji. Biće mi zanimljivo da Tihog i Prleta vidim u potpuno novom izdanju“, kaže Stefanović za najnoviji broj magazina „Glorija“.

Premijera predstave bi trebalo da bude na smederevskom festivalu „Teatar na tvrđavi“ (početkom jula), a potom će mjuzikl biti predstavljen i u Beogradu, Šapcu…

Reditelj Darjan Mihajlović ranije je rekao da će mjuzikl biti prikazan „u duhu rokenrola“.

„Godinama razmišljam o mjuziklu zasnovanom na seriji koja zaslužuje da dobije rimejk i da se prikaže šta ona predstavlja danas. Genijalna muzika Miliovoja Miće Markovića treba ponovo da se čuje. Uvodna tema je postala hit za sebe… Ideološki se autori prvi put prema komunizmu odnose sa dozom ironije. Partizani imaju ljudsko lice i likovi nisu socrealistički prikazani. Muzika je bliža fanku i američkom roku. Sa druge strane, borba protiv Nemaca važnija je od menjanja društva prema sovjetskom modelu“, naveo je reditelj.

Serije „Otpisani“ i „Povratak otpisanih“ snimane su 1974. godine i 1977. u produkciji TV Beograd i prate život ilegalaca u okupiranom Beogradu tokom Drugog svetskog rata.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh