• BG

  Ухапшено 270 особа у акцији “Аурора“

   

    

   Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходнa два дана у акцији  „Аурора“ којa је спроведена на територији више полицијских управа у Србији у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 270 особа, запленили око 30 килограма нарокотика и већу количину оружја.

  Полиција је запленила око 25 килограма марихуане, 254 грама хероина, 720  грама кокаина, 4,1 килограм амфетамина, 580 таблете екстазија, 578 комада разних таблета и око 70 килограма кофеин-хидрида који се користи за увећавање масе опојних дрога.

  Полиција је у Бору открила и лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима.

  Одузето је и 13,5 килограма експлозива у патронама, килограм барута, 68 пушака од чега су три аутоматске, 46 пиштоља, пет револвера, самострел, ручна бомба, детонирајући штапин, као и 5.694 комада муниције различитог калибра.

  Осумњичени се терете да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за кривична дела из области имовинских деликата, превара, уцена, отмица, угрожавање сигурности, изнуда, насилничко понашање, насиље у породици, тешка телесна повреда, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, фалсификовање исправе, зеленаштво….

  Полиција је, по налогу надлежних тужилаштва, кривичне пријаве у редовном поступку поднела против 277 особa.

  У току акције одузето je 234.120 динара и 13.875 евра, а пронађено је и 20 украдених возила.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су више од девет килограма наркотика, 300 таблета екстазија и ухапсили три особе због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  У сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду ухапшени су Н.Н. (1984), М.С. (1988) и Н.В. (1995).

  Полиција је приликом претреса станова осумњичених пронашла више од осам килограма марухуане, килограм спида, више од 41 грам хероина и око 300 таблета екстазиja, као и две електронске вагице за прецизно мерење са  траговима хероина и марихуане.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су око четири килограма марихуане и ухапсили А.М. (1996) и В.Б. (1995), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је марихуану пронашла приликом претреса аутомобила у коме су били осумњичени.

  А.М. и В.Б. је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), ухапсили су по потрази М.П. (1987) због постојања основа сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности.

  Сумња се да је М.П. 17. децембра прошле године бацио „молотовљев“ коктел на један ноћни клуб у Београду, док је био затворен.

  Осумњичени је предат Полицијској управи за град Београд, која је за њим расписала потрагу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, брзом и ефикасном акцијом, непосредно након извршења кривичног дела, ухапсили су И.К. (1976), осумњиченог да је у експозитури једне банке у Београду 22. марта ове године починио кривично дело разбојништво.

  Полиција је код осумњиченог пронашла и одузела новац који потиче од извршења кривичног дела, пластични пиштољ, гардеробу коју је И.К. носио приликом извршења кривичног дела, као и мобилни телефон са сим картицом.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили Б.Ј. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је у импровизованој лабораторији, у кући осумњиченог, пронашла саксију канабиса, пет табли стиропора обложених алу фолијом, електричну грејалицу са вентилатором, стону лампу, већу сијалицу причвршћену за лим обложен алу фолијом и канапима којима је била привезана за конструкцију и термометар.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити привден Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.Ћ.(1984) и Н.Ћ. (1984), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изнуда.

  Осумњичени се терете да су у дужем временском периоду уз претње и употребу силе од оштећеног тражили да им да 80.000 евра, или да им препише свој стан у центру Београда.

  Како се сумња, М.Ћ. и Н.Ћ. су физички напали оштећеног коме су нанели лаке телесне повреде, њему, супрузи и запосленим у његовој фирми претили у више наврата, а такође оштетили су му и имовину и аутомобил запосленог.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су М. Д. (1950), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог заплењено је шест пушака, четири пиштоља, револвер, 2.181 комада разне муниције, пет кутија напуњених деловима од метака, 53 комада разних делова од пушака и пиштоља, кеса са барутом тежине 100,84 грама и више резервних делова за ватрена оружја.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.П. (1962), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Приликом претреса пронађен је револвер, четири оквира за аутоматску пушку, 87 метака за аутоматску пушку, торбица за оквир аутоматске пушке, 30 метака, 44 патрона.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведени тужиоцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су М.П. (1955), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса просторија осумњиченог пронашла џак, скривен испод сена, у коме су  се налазила паковања експлозива у патронама тежине 13,5 килограма.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Д.М. (1964), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог у селу Рујиште пронашла и одузела две ловачке пушке, два ловачка карабина, пиштољ, 109 патрона различитих калибара, компезатор трзаја за пиштољ и 195 метака различитог калибра.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК-а), у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су М.М. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је  приликом претреса стана осумњиченог пронашла и одузела пиштољ са седам метака.

  Претресом стана другог осумњиченог, против кога је поднета кривична пријава у редовном поступку, а за кога се сумња да му је М.М. продао хероин пронађен је 21 пакетић хероина.

  Осумњиченом М.М. одређено је задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су Е.А. (1954), због постојања основа сумње да је починио кривична дела насиље у породици и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Сумња се да је Е.А. нанео лаке телесне повреде сину, а приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог је пронађена већа количина ватреног оружја и муниције различитог калибра.

  Полиција је запленила и одузела малокалибарску пушку са оптичким нишаном, пиштољ са два оквира, пиштољ ручне израде, гасни пиштољ, 206 комада муниције различитог калибра и  две ручне радио станице.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду и шабачким Основним јавним тужилаштвом, ухапсили су у Шапцу А.С. (1982) због постојања основа сумње да је починио кривична дела превара и фалсификовање исправе.

  Постоје основи сумње да је А.С. јуна 2017. године у у једној пословној банци у Београду, уз помоћ фалсификоване документације са рачуна оштећене која је преминула, подигао 390.000 евра.

  Против осумњиченог А.С., поднета је и кривична пријава због неовлашћене призводње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и одузела 61 комада муниције са оквиром.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су М.Р. (1960) и И.Р. (1980), због постојања основа сумње да су починили кривично дело прикривање.

  Полиција је приликом претреса породичне куће, ауто плаца и ауто механичарске -лакирерске радње једног од осумњичених пронашла пет возила, која су од стране нн лица украдена у Италији и за којима је Интерпол расписао потрагу.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су З.М. (1978) осумњиченог да је са још једном особом, против које је поднета кривична пријава у редовном поступку, са површинског копа рударског басена „Колубара“ у Јунковцу посекао и украо 20 дрвених стубова и 5.200 метара жице чиме су оштетили то предузеће за више од два милиона динара.

  Постоје основи сумње да су њих двојица у првој половини марта овде године на ободу површинског копа поља Д секли  бандере које су носиле далековод, а које служе као резервни далековод за снадбевање површинског копа.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, З.М. је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у  Лазаревцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су С.М. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело уцена.

  Сумња се да је С.М. уз претњу да ће објавити компромитујући материјал оштећеног преко друштвених мрежа, од њега изнудио 300 еура.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у наставку акције „Армагедон“, ухапсили су Д.М. (1966), због постојања основа сумње да је починио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла хард диск се фото и видео материјалом насталим сексуалном експлоатацијом деце.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б.П. (1987) осумњиченог да је са још једном особом, против које је поднета кривична пријава у редовоном поступку са једног ауто плаца у Београду украли пет аутомобила.

  Осумњичени се теретe да су исекли ланац на улазној капији ауто плаца, узели из контејнера кључеве паркираних аутомобила и потом уз њихову употребу украли пет возила марке „Wolkswagen passat“, „Mercedes A170 ford focus“, „Renault clio“ и „Wolkswagen golf“.

  Такође, постоје основи сумње да су из фиоке радног стола који се налазио у контејнеру украли 1.100 еура.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, Б.П. је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у оквиру акције „Армагедон“ ухапсили су И.П. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичног дела против полне слободе.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла хард диск са фото и видео материјалом који је настао сексуалном експлоатацијом деце.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Ђ.Н. (1982), осумњиченог да је током фебруара на територији Београда починио више кривичних дела тешка крађа.

  Осумњичени се терети да је током фебруара и марта обијао киоске и мењачнице и из њих крао новац, цигарете, мобилне телефоне и претплатничке картицe за мобилне телефоне.

  Ђ.Н. је уз кривичну пријаву приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.З. (1981) због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана осумњиченог полиција је пронашла мању количину хероина и једну бочицу метадона, а у стану је затечен и А.С. (1981) који је од Д.З. купио пакетић хероина.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су А.С. (1999), код кога су приликом претреса стaна пронашли 37 кесица марихуане, коју је како се сумња намераво да даље прода.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Р. (1978), због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешке крађе  и кривично дело крађа.

  Д.Р. је како се сумња у Лазаревцу обио кућу оштећеног и из ње украо 20.000 динара, четири пнеуматика са фелнама, кофер, соковник, инхалатор.

  Такође, Д.Р. се сумњичи да је из једне продавнице мобилних телефона украо мобилни телефон, као и да је из породичне куће другог оштећеног украо новац.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Лазаревцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су В.М. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривична дела фалсификовање новца и недозвољено држање опојних дрога.

  Претресом куће у којој борави осумњичени и изнајмљеног угоститељског објекта полиција је пронашла фалсификоване новчанице у апоенима од 50, 100, 2.000 и 5.000 динара, као и мању количину марихуане.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су П.Б. (1981), због основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса у изнајмљеном објекту у Обреновцу у коме борави осумњичени полиција је пронашла 25 пакета хероина и вагицу за прецизно мерење.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведне Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су А.Ћ. (1991), осумњиченог да је, заједно са још две особе за којима је расписана потрага, починио четири кривична дела разбојништво.

  Сумња се да је А.Ћ. уз претњу ножем починио три разбојништва у мењачницама, док је једно разбојништво починио над оштећеним од кога је уз претњу ножем украо новац и мобилни телефон.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 106.000 динара и 4.500 евра, за које се сумња да потичу из извршеног кривичног дела, два мобилна телефона и три СИМ картице.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведн надлежном тужилаштву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.Р. (1982), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

  Сумња се да је С.Р. провалио у један стан у Београду и из њега украо око 6.300 евра, мобилни телефон, већу количину златног накита и таблет.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.Б. (1981), осумњиченог да је уз претњу пиштољем од раднице једног угоститељског објекта одузео 47.000 динара.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су И.С. (1984) осумњиченог да је 18. марта ове године испред једне трговинске радње, након краће расправе, задао више удараца оштећеном и нанео му тешке телесне повреде.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка телесна повреда, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су две особе осумњичене да су на кући оштећене разбили стакло на прозору и кроз њега убацили два молотовљева коктела.

  Због постојања основа сумње да су починили кривично дело изазивање опште опасности ухапшени су М.Г. (1996) и М.Г. (1995).

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

  **

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину запленили су око шест килограма марихуане и ухапсили пет особа.

  Због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени су Р.Ј. (1984), Д.Ј. (1987), Н.Ј. (1960), Н.Ј. (1974) и Н.Ј. (1999).

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су В.В. (1989) због постојања основа сумње да је починио пет кривичних дела тешка крађа и кривично дело тешка крађа у покушају на штету Факултета педагошких наука у Јагодини.

  Постоје основи сумње да је В.В. са факултета од јуна 2017. године до марта ове године украо већу количину компјутера, мониторе и пројектор, као и разне врсте електричног алата, чиме је оштетио ову вискошколску установу за 340.000 динара.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су М.Б. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Сумња се да је М.Б. од јануара ове године до хапшења од НН лица набављао марихуану и хероин, које је продаво уживаоцима на територији града Јагодине и Ћуприје.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла таблете са листе психоактивних супстанци и  дробилицу за марихуану.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су три особе осумњичене да су испред једног локала у Крагујевцу у тучи нанели тешке телесне повреде оштећеном.

  Због постојања основа сумње да су починили кривична дела тешка телесна повреда и учествовање у тучи ухапшени су Н.Ћ. (1999), С.М. (1998) и Н.П. (1999).

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су две особе осумњичене да су из предузећа „Ливница Топола“ септембра и новембра прошле године, са још једним осумњиченим против кога је поднета кривична пријава у редовном поступку, украле бакарне каблове.

  Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа ухапшени су Д.В. (1968) и А.Ф. (1968).

  Постоје основи сумње да су ухапшени на овај начин оштетили предузеће „Ливница Топола“ за 200.000 евра.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса код ухапшених Д.Т. (1998), Г.З. (1998), Н.В. (1994), В.Ј. (2001) и М.З. (2000), пронашла марихуану.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву запленили су више од пола килограма марихуане и ухапсили А.В. (1972), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су Д.Ш. (1991), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла мању количину кокаина, марихуане, око 250 грама амфетамина, таблете са списка психоактивних супстанци и вагицу за прецизно мерење.

  Такође, полиција је пронашла и пиштољ марке са оквиром и седам метака и револвер.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су А.К. (1987), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Осумњичени је ухапшен на источној обилазници града Крушевца приликом покушаја примопредаје 106 грама кокаина спакованог у два пакета.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су Н.П. (1993), због постојања  основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 35 пакета марихуане.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су М.Р. (1982) осумњиченог да је из једне предшколске установе у селу Краљево, у општини Алексинац украо различите електричне апарате и уређаје.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву, због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, приведен Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су А.С. (1998) осумњиченог да је фебруара ове године из четири предузећа на подручју општине Мерошина украо каблове и водоинсталациони материјал.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Прокупљу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су Е.Р. (1991) осумњиченог да је оштећеној на улици задао више удараца и отео јој мобилни телефон.

  Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су М.Л. (1971), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и запленила два пакетића са око 100 грама хероина, 31.400 динара, седам таблета „бупренорфина“ и мобилни телефон.

  Осумњиченом је по налогу судије за претходни поступак одређен притвор до 30 дана.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Б.Д. (1985) и Ђ.Д. (1990), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана код осумњиченог пронашла и запленила мању количину марихуане, дигиталну вагицу за прецизно мерење и два мобилна телефона.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су С.В. (1997) и Н.Ђ. (1999) због постојања основа сумње да су починили кривично дело отмица.

  Сумња се да су С.В. и Н.Ђ. оштећеног који је стајао на аутобуској станици убацили у аутомобил и одвезли га у једну кућу у насељу Телеп, где су га физички малтретирали и нанели му посектине ножем.

  Приликом претреса стана осумњичених полиција је пронашла гардеробу коју су носили приликом извршења кривичног дела.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су четири особе осумњичене да су из једног предузећа украли већу количину пестицида и хербицида, чија се вредност процењује на око 1.600.000 динара.

  Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа ухапшени су Н.Р. (1999), С.С. (1999), С.С. (1994) и С.М. (1994).

  Полиција је код осумњичених пронашла украдене хербициде и пестициде.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Вршцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Ф.А. (1999), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла и запленила 654 грама амфетамина и мању количину марихуане,  тацну, пластичну кутију и малу кашичицу, све са траговима наркотика и два мобилна телефона.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су З.С. (1976), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла половину тротилског метка, ловачку пушку са скраћеном цеви- кратеж, 150 грама бездимног барута, 29 ловачких метака, два малокалибарска метка и 15 пиштољских метака у два оквира.

  Осумњичени  је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су по Интерполовој потерници М.Б. (1987), због постојања основа сумње да је на територији Савезне Републике Немачке починио кривично дело разбојништво.

  Осумњиченом је Виши суд у Ужицу одредио есктрадициони притвор.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су М.П. (1995), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла мању количину марихуане и вагицу за прецизно мерење.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Прокупљу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.Х. (1983), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог пронашла 94 таблете екстазија и мању количину марихуане.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.Х. (1999), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка телесна повреда.

  Сумња се да је Д.Х. средином марта у тучи нанео оштећеној тешке телесне повреде.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су Д.З. (1963), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог пронашла и одузела мању количину марихуане и  кокаина, возило немачке регистрације, као и личну карту и возачку дозволу на друго име издате у Словенији.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву привден Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су Д.Ђ. (1989) и Г.Ј. (1984), због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа.

  Сумња се да су Д.Ђ. и Г.Ј. у селу Табановић, провалили у кућу оштећеног и украли два „LCD“ телевизора.

  Осумњичени су привдени Oсновном јавном тужилаштву у Шапцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Ђ. П. (1997), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана осумњиченог пронађено и одузето 100 комада таблета екстази.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Д. Ђ. (1983), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана осумњиченог пронађени су 21,77 грама амфетамина и 11 таблета екстазија.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су С. М. (1987), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Претресом куће осумњиченог пронађена је аутоматска пушка са оквиром.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су С. П. (1962) и В. В. М. (1983), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

  Полиција је осумњичене зауставила у возилима на подручју места Вајска у којима је затечено шест илегалних миграната држављана Пакистана.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведени су тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су З. З. (1980), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

  Он је, како се сумња, вређао полицијске службенике, а потом је једног гурнуо. Полицајац је задобио лаке телесне повреде.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су А. Ћ. (1990), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана осумњиченог пронађено је 55,91 грам амфетамина, 47,14 грама марихуане, 23 таблете са листе психоактивних супстанци и дигитална вагица.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведен је тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су С. Н. (1997), З. Н. (1987) и Ђ. Н. (1990), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изнуда.

  Сумња се да су они користећи силу и претњу од оштећеног изнудили 550.000 динара.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведени су тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Б. Н. (1989), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађено је 331,68 грама марихуане, дигитална вагица и два мобилна телефона.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су М. Ш. (1993), због постојања основа сумње да је извршио четири кривична дела разбојништво.

  Сумња се да је он током 2017. године, уз претњу ватреним оружјем присвојио новац у експозитурама поштанске штедионице.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведен је тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су С.С. (1996), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана пронађено је 53,2  грама марихуане.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су М. П. (1984), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Код осумњиченог је пронађено 240 грама амфетамина, 32,2 грама кофеина, 46,8 грама марихуане и 112,4 грама спида.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д. С. (1982) и Г. В. (1976), због постојања основа сумње да су извршили ивично дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а Г. В. (1976) се сумњичи и за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

  Сумња се да је Д. С. марихуану паковао у мање кесице од по грам, а затим је продавао Г. В. и још једној особи из Смедеревске Паланке. Осумњичени су ухапшени приликом покушаја продаје марихуане.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  **

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Р. Ј. (1982), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

  Сумња се да је он са још две особе провалио у возило на паркингу једног мотела на ауто-путу Београд-Ниш код Велике Плане, из ког је од држављанина Бугарске који је спавао украо торбицу у којој се налазило 2.250 евра и личним документима.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  **

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Н. Ј. (1985), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела разбојништво  и разбојништво у покушају.

  Сумња се да је он 22. марта ове године, маскиран фантомком и уз претњу пиштољем од радника трговинске радње у Смедереву отео око 20.000 динара.

  Такође се сумња да је истог дана на исти начин покушао да изврши разбојништво у још једној продавници.

  Код осумњиченог су пронађени фантомка, пластичан пиштољ и једна рукавица.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су Е. К. (1990), због постојања основа сумње да је извршио кривична  дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношеље и промет оружја и експлозивних материја.

  Код осумњиченог је пронађено 39,87 грама марихуане, 11,36 грама спида, дигитална вагица и друга опрема за производњу опојне дроге, 32.630 динара, 1.805 евра, 100 хрватских куна, две ловачке пушке, пет метака, пиштољ и 180 комада разне муниције.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  **

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Старој Пазови ухапсили су Н. Ф. (1991), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронађени су око 13 грама марихуане, дигитална вагица за прецизно мерење и три мобилна телефона.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведен је тужиоцу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су С. Р. (1992), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Претресом осумњиченог пронађено је 51,5 грама марихуане.

  По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

  КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

   Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против  тридесетједногодишње жене, због постојања основа сумње да је починила кривична дела превара и неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

  Сумња се да је она преко медија објављивала апел за помоћ и оснивала фондове за уплату новца лажно износећи тешко материјално и здравствено стање ње и њене малолетне деце.

  Наиме, осумњичена је довела већи број физичких и правних лица у заблуду да јој за потребе операције и лечења малолетне деце уплате новац на текући рачун, који је она потом користила за личне потребе.

  Она је , како се сумња, обмањивала јавност да је донирала свој орган приликом трансплатације бубрега једном детету и лажно објављивала да је другом детету потребан хируршки захват на срцу.

  Осумњичена је на тај начин противправно присвојила два милиона динара.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против двадесетосомогодишњака, због постојања основа сумње да је починио 42 кривична дела  крађа и  21 кривично дело посебни случајеви фалсификовања исправе.

  Сумња се да је он од јануара до марта ове године, на територији Београда крао регистарске таблице са путничких аутомобила и постављао их на аутомобиле које је користио за одлазак на бензинске пумпе, где је утакао гориво у аутомобиле и канистре, а потом одлазио са лица места без плаћања.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетосмогодишњег мушкарца и четрдесетседмогодишње жене, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело изнуда на штету супруга осумњичене.

  Сумња се да је мушкарац, по претходном договору са супругом оштећеног, 19. фебруара ове године, с леђа пришао оштећеном, прислонио му метални предмет под грло и запретио му, а потом од њега одузео таблет и мобилни телефон.

  Такође, осумњичени је, како се сумња, претио и супрузи оштећеног уколико му не преда новац због претходно извршене изнуде на штету њеног супруга, а на које га је она подстакла.

  Претресом стана и других просторија осумњичене уз потврду су одузета три мобилна телефона и три картице, док је код осумњиченог пронађен и одузет мобилни телефон и картица.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против  тридесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешка крађа, на штету јавног предузећа “Железнице Србије“.

  Осумњичени се терети да је током јуна 2017. године у два наврата на прузи Мала Иванча-Мали Пожаревац и Липе исекао 150 метара бакарне носеће ужади под напоном, намењене за напајање електричне локомотиве.

  На тај начин осумњичени је јавном предузећу “Железнице Србије“ нанео штету од око 300.000 динара.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдеветогодишњака, због постојања основа сумње да је починио кривично дело насилничко понашање.

  Сумња се да је он крајем фебруара ове године у једном фризерском салону, заједно са више особа, физички напао оштећеног.

  Полиција наставља рад на идентификацији осталих осумњичених.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника, због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа на дрзак начин.

  Сумња се да је малолетник на улици од оштећеног из руке истргао мобилни телефон, који је код осумњиченог пронађен.

   * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетогодишњака осумњиченог да је на Новом Београду и на Савском венцу починио више крађа мобилних телефона.

  Сумња се да је он крајем фебруара у Улици Јурија Гагарина оштећеној из руке истргао два мобилна телефона, као и да је током јануара и фебруара користећи непажњу оштећених на аутобуским стајалиштима из њихових џепова крао мобилне  телефоне.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против двадесетчетворогодишњег мушкарца, осумњиченог да је од раднице, у једној продавници, уз претњу ножем, одузео око 87.000 динара.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетпетогодишњака осумњиченог да је од раднице у једном грилу, уз претњу пиштољем украо 9.000 динара.

  Полиција је од осумњиченог одузела пластични пиштољ.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетосмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

  Сумња се да је он провалио у кућу оштећеног у околини Пирота из које је отуђио техничке уређаје и гардеробу.

  Приликом претреса куће осумњиченог пронађен је телевизор, рисивер и одређена количина гардеробе.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двојице седамнаестогодишњака, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело разбојништво.

  Сумња се да су они 12. марта ове године, у раним јутарњим часовима, на улици од једне жене одузели ташну у којој су се налазили новац, документа и мобилни телефон.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је код њега пронашла пиштољ, малокалибарску пушку, ловачки карабин, две ловачке пушке и већу количину муниције различитог калибра.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је код њега пронашла две ловачке пушке и 13 патрона за ловачку пушку.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је код њега пронашла ловачку пушку и пиштољ са оквиром у коме су се налазила четири метка.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

   

  Код осумњиченог је пронађена мања количина хероина.

   

  * * *

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву редовном поступку против шездесетдеветогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

   

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија пронашла пушку.

   

  * * *

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву редовном поступку против дведесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршиo  кривична дела тешка крађа.

   

  Сумња се да је он у јануару 2018. године из породичне куће оштећеног у општини Нова Варош, уз помоћ оргиналног кључа од улазних врата који је пронашао, ушао у кућу и украо 200 литара ракије, 35 килограма меда и других производа, чија се вредност процењује на око 180.000. Такође се сумња да је почетком марта, на исти начин, ушао у гаражу и из паркираног возила отуђио око 25 литара нафте, четири литра моторног уља, једну хидрауличну дизалицу и друге предмете.

   

  * * *

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршиo кривично дело крађа.

   

  Сумња се да је 1. јула 2014. године дошао до једне мењачнице и том приликом купопродајом 800 евра и уситњавањем новца од 1.000 динара у 500 динара преварио радницу за 34.000 динара.

   

   

  * * *

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и фалсификовање исправа.

   

  Полиција је претресом стана и других просторија осумњиченог пронашла пиштољ са припадајућим оквиром и пет комада муниције, као и пасош, личну карту, возачку дозволу и здравствену исправу на друго име за које се сумња да су фалсификоване.

  ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесеттрогодишње жене, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело посредовање у вршењу проституције.

   

  Сумња се да је она у протеклих годину дана ангажовала четири женске особе које су се у стану, који је она изнајмила бавиле проституцијом и сексуалне услуге наплаћивале од 2.000 до 2.500 динара, од чега су половину давале осумњиченој.

   

  Како се сумња, у једним локалним новинама, осумњичена је дала оглас о пружању услуга еротске масаже, у коме је навела свој контак број телефона, након чега је клијенте који су је контактирали упућивала у изнајмљени стан.

   

  ***

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против малолетника осумњиченог да је у једној дискотеци приликом туче више лица оштећеном нанео ножем тешке телесне повреде.

   

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдвогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело фалсификовање новца.

   

  Сумња се да је он ставио у оптицај фалсификовану новчаницу од 5.000 динара којом је платио купљену робу.

   

  ***

   

  Припадници Минстарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против двадесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио пет кривичних дела тешка крађа и кривично дело крађа.

   

  Сумња се да је он на територији општине Палилула, обијао куће, станове и продавнице из којих је крао разни алат и техничку робу, као и прехрамбене производе.

   

  Полиција је пронашла телевизор који је враћен оштећеном.

   

  * * *

   

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу поднели су, по налогу надлежног тужилаштва, кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе.

   

   

  Приликом претреса стана осумњиченог полиција је пронашла две фалсификоване возачке дозволе Бугарске и једну фалсификовану аустријску возачку дозволу.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана осумњиченог пронађено је 541,59 грама марихуане, 10 саксија са сабиљкама марихуане и 68 семенки марихуане.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com