Kultura

„Uopšte se ne primećuje da su otac i ćerka“

Andjela Jovanović, Dragan Gagi Jovanović, predstava, Zvezdara teatarFoto: MONDO/Marija Atanasković

Predstavu po tekstu „A Behanding in Spokane“ Martina Magdone (pisao je scenario i režirao Sedam psihopata, kao i „In Bruges“, kod nas preveden kao „Gangsteri na odmoru“) režirao je Marko Sopić. Reditelj kaže da se na probama nije primećivalo da su Gagi i Anđela tata i ćerka, jer su oboje vrhunski profesionalci.

Otac i ćerka su već jednom imali priliku da igraju zajedno u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“, ali je ovo prvi put da od proba do premijere sarađuju na stvaranju jedne predstave, jer je u „Dobrodošli u Srbiju“ Anđela „uskočila“ kako bi zamenila koleginicu.

Sam Gagi kaže da na probama nisu razgovarali ni o čemu drugom nego o predstavi, mada je bilo momenata kada je morao da ispliva njegov „očinski instinkt“.

„Ima scena u kojima ja treba da budem grub prema njoj i onda zastanem i kažem sebi: ‘pa, to je tvoje dete'“, otkrio nam je Gagi dodajući da je ipak uživao u radu sa mladim glumcima jer ga je sve to podsetilo na njegove studentske dane.

Andjela Jovanović, Gagi Dragan Jovanović, glumciFoto: MONDO/Marija Atanasković

„Šaka“ je crna komedija prepuna apsurda, u kojoj glavni lik Karmajkl 27 godina pokušava da „nađe“ svoju šaku, koja mu je odsečena još u srednjoškolskim danima. Sveti se onima koji su mu to učinili, ali i svima koji mu se nađu na putu. Predstava postavlja pitanje opravdanosti činjenja zla ljudima koji su zli.

„‘Šaka’ je priča o rađanju zla i njegovim korenima u lošem vaspitanju i određenim okolnostima. Mi ćemo ovom predstavom pokušati da objasnimo kako se pobeđuje zlo. Drago mi je da ćemo zajedno jedan američki tekst da unapredimo u univerzalni, svestki tekst“, izjavio je Jovanović.

Radnja je iz SAD prebačena u Srbiju u vremenski okvir 1989. i 1990. godinu, pred raspad države i potpuno posrnuće društva. Umesto pitanjem diskriminisanja Afroamerikanaca, u srpskoj verziji se provlači pitanje Roma.

Anđela nam je ovom prilikom rekla da joj je drago što igra pored tate i da se, bez obzira na to ko su joj roditelji, trudi da izgradi sopstveno ime, kao i da će vreme pokazati kvalitet. Njenu izjavu možete pogledati ovde, a Mondo TV intervju sa njom ovde.

Izvor: MONDO

Premijera predstave „Šaka“ biće izvedena 25. marta u „Zvezdara teatru“. Reprize su 27. i 28. marta. Scenograf i kostimograf je Ilija Višnjić, autori muzike Novak Ašković i Milan Vranešević. Lektor je dr Ljiljana Mrkić Popović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh