Gradovi

Vlada rekonstruiše stacionar iz 1909. godine

SVILAJNAC – U Svilajncu je u toku rekonstrukcija zgrade Stacionara Doma zdravlja iz 1909. godine, koja je pod zaštitom države, a rekonstrukciju finansira Vlada Srbije.

Reč je o prvoj sreskoj bolnici, koju je izgradila tadašnja Vlada Srbije, koja je uložila 26.000 dinara, a aktuelna Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, za rekonstrukciju je izdvojila 22.661.160 dinara, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Davne 1909. godine u njoj su radili lekari koji su medicinu završili na Univerzitetu u Beču.

„Ponosan sam što se ova zgrada obnavlja, što je pod zaštitom države i što ima simboličan značaj za zadravstvo ne samo Svilajnca“, rekao je Milanović novinarima juče ispred stacionara.

Prema njegovim rečima, radi se kompletna rekonstrukcija od temelja do krova pa „narednih 30 godina neće biti potrebe za renoviranjem ovog objekta.

Radove izvodi G.P „Tončcev gradnja“ iz Surdulice, a trebalo bi da budu završeni idućeg meseca.

„Od 2013. godine u zdravstvo Svilajnca investirano je 203.763.598 dinara, od čega su 186.789.203 dinara sredstva Vlade Srbije, preko Kancelarije za upavljanje javnim ulaganjima Srbije“, rekao je Milanović.

Uz objekte Doma zdravlja, rekonstruisano je i pet seoskih ambulanti, neki objekti se renoviraju, a za renoviranje još nekih su obezbeđena sredstva, rekao je Milanović i izrazivši nadu da početkom 2017.godine „neće postojati ni jedna zgrada u oblasti zdravstva koja nije detaljno rekonstruisana“.

Foto Tanjug/ Dušan Antić

Preview

OBNOVA STACIONARA

Slide

OBNOVA STACIONARA

Slide

PREDRAG MILANOVIC

 

OBNOVA STACIONARA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh