• BG

  Вучић и Ердоган о унапређењу односа Србије и Турске

  Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган су, у вечерашњем дугом и садржајном телефонском разговору, још једном нагласили своју чврсту опредељеност да заједничким снагама обогаћују односе двеју земаља, који су већ на високом нивоу, како политички, тако и економски.

  Они су изразили уверење да ће кроз рад Високог савета за сарадњу, као и на друге начине, наставити да још снажније и одлучније унапређују свеукупне односе и сарадњу у свим областима.

  Председник Вучић је зато позвао председника Ердогана да ускоро посети Србију, како би била одржана Друга седница Високог савета за сарадњу и били договорени нови елементи политичке и економске сарадње двеју земаља, саопштила је Прес служба Председника.

  Председник Вучић је рекао да је подршка председника Ердогана турским инвестицијама у Србији од највећег значаја за снажење наше економије и бољи животни стандард грађана. Он је захвалио на новим инвестицијама компанија из Турске, рекавши да турски инвеститори у великом броју желе да их обојицу угосте приликом званичне посете председника Ердогана Србији, као и да том приликом могу да отворе и нове погоне.

  Председник Вучић је, такође, захвалио председнику Ердогану на Закону о извозу јунетине из Србије у Турску, који је од непроцењивог значаја за српску пољопривреду. Он је још једном захвалио за подршку изградњи аутопута Београд – Сарајево, јер је боље инфраструктурно повезивање Србије и БиХ уједно и подршка миру и стабилности на Западном Балкану.

  Председник Вучић је још једном истакао колико је била значајна посета председника Ердогана Србији 2017. године, нагласивши да би током овогодишње посете заједнички обележили и 140 година од успостављања дипломатских односа наших двеју земаља.

  Председник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган је истакао да је веома срећан што је наша трговинска размена у 2018. години први пут премашила милијарду евра и да очекује да та размена буде још већа, посебно после усвајања Закона о слободној трговини са Србијом у турском парламенту. Такође, председник Ердоган је рекао да подржава политику мира и стабилности у региону Западног Балкана, коју воде Србија и председник Вучић, преноси Танјуг.

  Председник Ердоган је нагласио да ће Турска учинити све, не само да одржи, већ и да унапреди изузетно пријатељске односе са Србијом.

  Извор: Танјуг/Политика

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com