• Crna Gora

  Vučić: Sa CG korektni odnosi, tražimo pravno objašnjenje

   

  Slide

  Vučić:Sa CG korektni odnosi,tražimo pravno objašnjenje

   

  Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da Srbija neće da ih kvari, a da od te zemlje posle hapšenja Bratislava Dikića traži objašnjenje pravne, a ne političcke prirode.

  PROLOM BANJA – Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da Srbija neće da ih kvari, a da od te zemlje posle hapšenja Bratislava Dikića traži objašnjenje pravne, a ne političcke prirode.

  Upitan da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS Borisa Tadića da su odnosi između dve zemlje katastrofalni, Vučić je rekao da su ti odnosi upravo u Tadićevo vreme bili očajni, jer tada nije ni razgovarano.

  „Pitajte rukovodsto Crne Gore i neka vam oni potvrde kad su imali bolje odnose sa Srbijom, pre četiri godine ili danas, i mislim da ćete čuti isti odgvor“, rekao je Vučić.

  On je naveo da Srbija posle hapšenja nekadašnjeg načelnika Žandarmerije Bratislava Dikića i ostalih državljana Srbije traži objašnjenje pravne, a ne političke prirode.

  On je istakao da sa sa Crnom Gorom dobri odnosi i da će se tako i razvijati.

  Vučić je rekao da Srbija i sa drugim zemljama u okruženju ima dobre odnose.

  Sa Mađarskom imamo najbolje odnose, sa Albanijom nikad bolje u istoriji, a sa Hrvatskom i pored nesuglasica bolje ekonomske odnose i veću trgovinsku razmenu i veći izvoz iz Srbije, istakao je Vučić, dodajući da on broji rezultate.

  „Kada je reč o BiH, pored postovanja Dejtonskog sporazuma i nase prirodne podrske Republici Srpskoj, vodili smo osmišljenu i jasnu državnu politiku kada je reč o teritorijalnoj celovitosti“, naveo je premijer.

   

  Još bez informacija iz CG,Srbija ima neka saznanja

  Premijer je izjavio da državni organi Crne Gore Srbiji do sada nisu dali bilo kakve informacije u vezi hapšenja njenih državljana, a da Srbija ima određena saznanja koja je spremna da podeli sa tom zemljom.

  „Da sačekamo da vidimo sa čime će izaći nadležni organi. Mi imamo neka saznanja i spremni smo da ih podelimo sa državnim organima Crne Gore, ali nas oni ni o čemu nisu obavestili“, rekao je Vučić.

  On je ponovio da Srbija od Crne Gore traži pravno, a ne političko objašnjenje za hapšenje Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u toj zemlji, navodeći da bar u jednom slučaju poseduje dokaze da se ne radi o delu za koje se sumnjiče.

  “I da su naši građani počinili najteža dela, naša je obaveza da im pružimo pravnu zaštitu, ali tražimo obašnjenje pošto nisam siguran da je sve tako. Bar za jedan slučaj od tih navedenih imamo dokaze da se ne radi o delu za koje je rečeno da se radi”, rekao je Vučić za televiziju Prva.

  Navodeći da se Srbija nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, niti će ikada, Vučić je istakao da je posao države da pravno zaštiti svoje građane.

  Upitan na osnovu čega su srpski državljani uhapšeni, Vučić je ponovo pomenuo albanskog komandira policije sa Kosova Seljimalja, navodeći da je on “operativno radio” za Srbe sa KiM, koje je prijavljivao crnogorskoj policiji, ali ne za dela o kojima se govori.

  On je ponovio da Srbija želi dobre odnose s Crnom Gorom.

  U Crnoj Gori u noći između subote i nedelje uhapšeno je 20 državljana Srbije među kojima i penzionisani general MUP – Bratislav Dikić.

  Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne i terorističke organizacije.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com