• Crna Gora

  Вулин: Ђукановић се није плашио домино ефекта када се Црна Гора раздвајала

  Не знам на основу чега председник Црне Горе Мило Ђукановић одређује и зна о чему преговарају Београд и Приштина, изјаво је министар одбране Србије Александар Вулин поводом Ђукановићеве изјаве да се противи корекцији границе између централне Србије и Косова.

  „Што се Мило Ђукановић мање пита у Црног Гори, то би више да се пита у Србији. Што га мање питају у Црној Гори, што мање може да контролише политичку ситуацију у Црној Гори, то би да прави некакве проблеме Србији или да прави некакве проблеме са Србијом”, рекао је Вулин новинарима у Београду после уручења награда и признања припадницима Војске поводом Дана Војске Србије.

  Додао је да разуме Ђукановићев страх од промене граница и да је то страх од велике Албаније, само што не разуме његов кукавичлук да не сме да изговори реч „велика Албанија” и да каже чега се он то заправо боји.

  „Је л’ се он то плаши домино ефекта од стране Србије? Србија нема никаве територијалне претензије према Црној Гори, али неке друге земље имају. Тешко ми је да разумем да Мило Ђукановић нема храбрости да каже ниједну једину реч када (албански премијер) Еди Рама говори о томе да ће избрисати границе међу свим Албанцима без обзира где они живе, а живе и у Црној Гори”, рекао је Вулин.

  Каже да је занимљиво да Ђукановић на то није реаговао, а реагује на новинске наслове и на оно о чему ништа не зна и за шта га нико не пита. Вулин је подсетио да се Ђукановић ништа не пита о преговорима који се воде између Београда и Пристине, баш као што се, како је оценио, све мање пита и у својој змељи.

  Занимљиво је, рекао је Вулин, да Ђукановић није имао такав панични страх од домино ефекета 2006. када се раздвајала Црна Гора од Србије и да није осетио такав страх 2008. када је међу првима признао лажну независност Косова.

  „Када се комада Србија, то је добро, то је позитивно и то нема домино ефекта, а када велика Албанија дође и до граница Црне Горе, онда треба да се плаши домино ефекта. Србија треба и мора да води рачуна само о себи, о свом народу, својој стабилности и свом миру, а сви остали нека гледају шта су радили 2006. и 2008. када је Србији било тешко, па нека извлаче поуке шта су створили на својим границама”, рекао је Вулин а преноси Танјуг.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com