Društvo

Apel za pomoc prevarenih Nislija!

 

Postovani,

Obracamo vam se ovim pismom u nadi da cete nam pomoci u resavanju problema koji imamo u nasoj zgradi. Problemi su vezani za zavrsetak radova na zgradi (uvodjenje struje, postavljanje strujomera, zavrsetak fasade na zgradi, uredjenje hodnika i stepenista, stepenisno i podrumsko osvetljenje, uredjenje podruma i radove na parkingu i garazama…) a koji omogucavaju normalan zivot u istoj. Radovi na zgradi su trebali da budu gotovi jos pre nekoliko godina, medutim investitor nije ispostovao rokove za zavrsetak radova i sada se mi nalazimo u problemu.

Imenovanom investitoru smo isplatili punu cenu stanova koja je dogovorena i overena ugovorima a novac smo mu dali na ruke u gotovini uz njegovo obecanje da ce novac proknjiziti na svoj racun i da ce nam dostaviti potvrde o uplati sto se nije desilo do danasnjeg dana. Za kupljene stanove nismo dobili fiskalne racune a na pitanje u vezi nezavrsenih radova, svi smo dobijali isti odgovor a to je “Bice gotovo za par meseci”. Zbog toga sto radovi jos uvek nisu zavrseni, bili smo prinudjeni da angazujemo advokata i podnesemo tuzbu Osnovnom sudu u Nisu u cilju ostvarivanja svojih prava i zivot u civilizovanim uslovima. Po projektu, zgrada sadrzi 36 stanova od kojih je 30% useljeno iz krajnje nuzde zato sto vlasnici tih stanova nemaju gde drugde da zive.

U prilogu vam dostavljamo kopiju tuzbe protiv investitora koju smo podneli 06.03.2016. godine gde zahtevamo da tuzeni preduzme I izvede sve potrebne gradjevinske radove radi zavrsetka zgrade u Nisu, ul. Somborska 87b na KP.BR. 6510/1, upisane u list nepokretnosti br. 3031 KO Nis-Pantelej.

Molimo vas da sagledate nas problem i ucinite sve sto je u vasoj moci kao bi se ovo resilo sto pre i omogucilo useljavanje i normalan zivot u stanovima, a da se ovakvim i slicnim investitorima oduzme licenca za rad kao I da se adekvatno kazne.

Stanari zgrade u ul.Somborska 87b

18000 Nis, opstina Pantelej

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh