• BG

  Budimka ad u stečaju – Oglas o prodaji

  U dnevnim listovima Politika i Srpski telegraf oglašena je prodaja imovine stečajnog dužnika fabrike Budimka, i to: Imovinska celina 1 – stečajni dužnik kao pravno lice i Imovinska celina 2 – farma za tov junadi u naselju Zdravčići na periferiji Požege.
  Ova Fabrika sa imenom poznatim u čitavom regionu je u zavidnom obimu očuvala svoju proizvodnu infrastrukturu, opremu i objekte.
  U sadašnjem vremenu, kada Srbija ima više zaključenih bilateralnih ugovora o neograničenom i bescarinskom izvozu gotovih prerahrambenih proizvoda, sirovina i poluproizvoda buduća iskorišćenost kapaciteta biće na optimalnom nivou.
  Osim širom  otvrorenih granica za izvoz dovoljno je samo da Budimka, kao nekada snabdeva Vojsku Srbije (ko je služio Armiju u ta vremena zna da je ova čuvena srpska kuhinja bila svakodnevno zastupljena u vojničkim menzama).
  Budimka je firma od nacionalnoog značaja a za poljoprivredne proizvođače iz užičkog i susednih regiona izuzetna prilika da se otkloni decenijski problem sa  otkupom, sa ucenama otkupljivača i sa tim u vezi niskim otkupnim cenama.
  Hronični problemi u otkupu upravo koincidiraju  sa vremenom prestanka rada Budimke.
  LJ.K.
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com