• Kultura

  Ovacije za operu „Evgenije Onjegin“ u Temišvaru

  BEOGRAD – Prepuno gledalište Nacionalne opere u Temišvaru pozdravilo je ovacijama naše umetnike koji su izveli operu „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog, pod dirigentskom upravom maestra Dejana Savića, a sa baritonom Nikolom Mijailovićem u naslovnoj ulozi.

  U predstavi izvedenoj 28. decembra su briljirali Dejan Maksimović, Jasmina Trumbetaš Petrović, Nataša Jović Trivić, Nataša Rašić (prvi put kao Tatjana Larina), Dubravka Filipović, Dragoljub Bajić, ostali solisti Opere i Baleta kao i odlični Hor i Orkestar Opere.

  Na ovaj način je naša nacionalna Opera nastavila niz uspešnih gostovanja u susednoj državi, predstavljajući u najboljem svetlu naše umetnike i produkciju.

  Predstavi je, ispred brojne srpske populacije u ovoj oblasti Rumunije, prisustvovao generalni konzul Republike Srbije Lazar Manojlović, kao i veliki broj Srba koji žive u ovom gradu, koji su za vreme i posle predstave, proveli vreme u srdačnom razovoru i druženju sa članovima naše Opere, koja je brojala više od 200 ljudi.

  Nakon predstave, domaćini su organizovali veliki prijem za sve učesnike u najtoplijem i prijateljskom duhu.

  Ostala je obaveza da se kolegama iz Temišvara, Narodno pozorište na isti način oduži prilikom gostovanja sa naslovima „Kavalerija Rustikana“ Maskanjija i „Pajacima“ Leonkavala, najavljenog za prolećni deo sezone.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com