• Južna Srbija

                     „Ратко“ и „Вожд“ победници првог полуфинала

  Почеле прве „Игре без граница“ у организацији Градске општине Медијана

  „Ратко“ и „Вожд“ победници првог полуфинала

  Прве „Игре без граница“ у организацији Градске општине Медијана и учешће десет основних школа са подручја ове општине почеле су у Парку Светог Саве. Победници првог полуфинала су основне школе „Ратко Вукићевић“ и „Вожд Карађорђе“.

  – Ово је још једна у низу манифестација које највећа нишка општина организује за основце, у циљу развијања такмичарског духа и здравих животних навика, подсетио је председник највеће нишке општине Небојша Коцић отварајући ученичко такмичење.

  -Први пут Градска општина Медијана организује овакву једну манифестацију у жељи да постане традиција.Укључили смо и новинаре, како би цео догађај био што атрактивнији, али и да приближимо тв лица нашим најмлађим суграђанима. Tакмичарима желим да буду брзи и спретни, а директорима и родитељима захваљујем на учешћу, рекао је први човек највеће нишке општине.

  Децу су првог дана бодриле рукометашице нишке „Наисе“. Партнер у целом догађају је нишки Факултет спорта и физичког васпитања, чији су професори и студенти судије у играма. Деца се такмиче у пет дисциплина – обручи и чуњеви, полигон спретности, скок у даљ, игра џинова и трка џаковима. Циљ манифестације је између осталог, јачање спортског духа, креативности, маштовитости и припадности тиму.

  Према пропозицијама, две најбоље првопласиране и најбоље трећепласирана екипа бориће се у финалу „Игара без граница“, у среду 6. јуна. У играма које ће трајати три дана, од девет до 12 сати, предвиђено је учешће око 300 деце. Обезбеђене су бројне награде како за најбоље екипе, тако и за најактивније навијаче.

  Н.П.

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com