• Gradovi

  Санација брда у Грделици биће завршена за два месеца

   Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће радови на санацији косине на јужном краку Коридора 10, на поддеоници Предејане – Царичина долина Лот 2, која се прошле године обрушила услед пуцања потпорног зида, трајати још два месеца, преноси Танјуг.

  Вучић је обилазећи радове на мосту Врла у Грделичкој клисури рекао да је остало још пола брда да се санира, а да му је пренето да ће радови бити завршени и да постоји још проблема који морају на тој локацији да се реше.

  Председник је рекао да када се савладава природа, морају да се сагледају и „она друга страна коју природа носи” те да компаније које раде на санацији имају проблеме јер немају довољан број професионалних радника.

  Како је рекао, због тога што Немачка економија „узима” велики број возача, багериста и других, на овој деоници су ангажовани возачи из сиромашнијих делова Турске.

  Због овог проблема, председник је рекао да ће се у наредном периоду још више посветити развојем занатског сектора у Србији и школовању овог кадра.

  Вучић: Сваку врсту претње не само да осуђујемо, већ деламо

  ВЛАДИЧИН ХАН – Председник Србије изјавио је да осуђује сваку врсту претње новинарима, без обзира ко те претње упућује и да је то показатељ понашања одговорне државе.

  Вучић је на питање новинара, након што је обишао део Коридора 10, да ли је добио информацију од државних органа ко је претио новинарима ТВ Н1 и њиховим породицама као и „чији је тај човек” рекао да не зна „чији је” али да зна да је ухапшен.

  „Знам да је ухапшен. Заиста не знам чији је”, рекао је председник.

  Рекао је и да би био ухапшен и да је био симпатизер његове странке, те поручио: „Па ваљда то најбоље показује како државни органи добро, озбиљно и одлучно раде свој посао када хапсе људе који су симпатизери или чланови СНС-а као што је председник општине Гроцка”.

  Рекао је и да држава не прави разлику да ли неко припада једној или другој странци и у том смислу додао да је држава, када се говорило да је младић који је носио вешала члан СНС-а, свакако пошла да га ухапси.

  „Нама је један од највећих тајкуна у овој земљи Драган Ђилас рекао да су то провокатори које је убацила власт и СНС и ми смо пошли да ухапсимо члана СНС-а, кад оно – није члан СНС-а носио вешала него истакнути функционер Двери”, приметио је те поновио да би био ухапшен и да је био члан његове странке.

  „Ми се тиме поносимо”, рекао је Вучић.

  Свају врсту претње, каже, осуђује „и у томе се разликујмо од њих.

  „И не само да осуђујемо, деламо. Сваку врсту претње вашој редакцији (Н1), било којој другој редакцији подразумева се да осуђујем, а у стању сам да поновим 100 пута и да позовем свакога да не помисли да има право да било коме прети”.

  О програму СзС, претњама, изборима, будућности…

  ГРДЕЛИЦА – Председник Србије Александар Вучић каже да је програм који је представио део опозиције неозбиљан и да у њему нема ништа о Косову, Европској унији, нити неке економске мере осим „развластићемо, лустрираћемо, хапсићемо”.

  „Што се тиче онога што би требало да представља програм, ја сам разумео да ме то нисте ни питали. То је толико неозбиљно састављено, да је сваки програм које год хоћете странке из 1991. године, када су се најглупљи програми састављани који везе са реалношћу нису имали, је 10 пута паметнији од онога што су написали. Немате ништа о Косову, ЕУ, немате да је било ко било какву економску меру написао, осим развластићемо, лутрираћемо, похапсићемо, уништићемо. Ви ћете неког да хапсите? Ви што сте покрали 500 милиона евра, али добро…”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Грделици, преноси Танјуг.

  Он је приметио да део опозиције све што ради, од медијског до сваког другог иступа, је враћање у прошлост.

  „Ја сам овде да бих показао да Србија гледа и иде у будућност и да они који желе да је врате у прошлост у томе неће моћи да је спрече, победићемо их чисто као и увек”, поручио је председник.

  О томе да ли ће бити избора каже да је рано говорити, те да ово што обилази Србију нема везе с изборима, али каже и „увек смо спремни да измеримо вољу народа”, а она се, поручује, мери на бирачким местима.

  „Кад год да се они догоде, за два или 12 месеци, када је редовно да буду, та победа ће бити убедљивија него икада”, додао је Вучић.

  Рекао је да нема коментар на најаву бојкота избора и институција дела опозиције, оценивши да је то њихов избор.

  „Као што сте приметили, ја сам прилично релаксиран…неки кажу да треба да скончам као Александар Обреновић, позивали су на мотке, доносили вешала. Никакав проблем немам. Чуди ме да мисле да се неко стварно тога уплашио, да се неко тресе због глупости које изговарају сваког дана…„, рекао је Вучић.

  Вучић: Врању потребан још један инвеститор

  Председник Александар Вучић каже да је Врању потребан још један инвеститор, јер без тога незапосленост у тој општини неће бити решена, додајући да велики инвеститор, чији долазак је раније најавио, највероватније планира да улаже у Поморавље, Крагујевац или негде између Београда и Новог Сада, преноси Танјуг.

  Вучић је након обиласка трасе на Коридору 10 у Грделичкој клисури, а упитан да ли ће најављени велики инвеститор доћи на југ Србије, приметио да је тај регион до сада био у некој врсти повлашћене позиције кад је реч о инвестицијама и помоћи државе, што је и објаснио:

  „Вечерас ћу положити рачуне људима у Врању. Од Геокса, до Јумка, и уз велике муке опстанка Симпа каквог таквог, уз бројне инфраструктурне пројекте, дајемо три милиона евра за реконструкцију позоришта, и дали смо и новац због старих дугова Врања. Тиме је Врање у једној врсти повлашћеној ситуацији”.

  А кад је реч о великом инвеститору којег најављује, каже да су највеће шансе у овом тренутку да он дође у Поморавље, Крагујевац или негде између Београда и Новог Сада, а да при томе ипак Поморавље тренутно има највише шансе.

  „Говорим о Ћуприји, Параћину, Јагодини, Деспостовцу. Ја сам са својим тимом људи и са Аном Брнабић довео најмање 120 фабрика у Србију, док су неки затворили 1.200”, навео је, коментаришухци тиме изругивање опозиције с најавом доласка великог инвеститора.

  Истакао је да ће та инвестиција бити толико значајна за целу Србију, те да ће довести и многе проидзвођаче компонената.

  Кад је реч о југу Србије оценио је да Сурдулици и Владичином Хану иде добро, да остаје да уради нешто за Трговиште, где живи мало људи, па се због тога не може довести велики инвеститор.

  Босилеград је добио два ијвеститора, додао је, и то после много година, а то је град у којем живи 10.000 Бугара, „веома вредних грађана Србије”.

  „Знам колико још енергије и труда морамо да уложимо”, напоменуо је, те истакао да радије говори о резултатима, оним постигнутим и онима који тек долазе, него што би да се расправља са опозицијом.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com