• Gradovi

  Koordinaciona grupa Vlade Srbije za saradnju sa medijima i Tim za dijalog, 15. novembra imaju sastanak na temu situacije u „Južnim vestima“

  Koordinaciona grupa Vlade Srbije za saradnju sa medijima i Tim za dijalog, koji čine predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, saopštili su da će 15. novembra biti održan sastanak na temu situacije u „Južnim vestima“, kome će pored predstavnika te redakcije prisustvovati direktorka Poreske uprave i predstavnici Ministarstva finansija.

  Kako bi se ubrzao rad na rešenju otvorenih pitanja u medijskoj sferi, na današnjem sastanku dogovoreno je da članovi Tima i Koordinacine grupe formiraju manje radne grupe, koje će raditi na konkretnim zahtevima dostavljenim do 22. oktobra.

  „Očekujemo od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da deluje u skladu sa interesima gradjana, unapredjuje medijski pluralizam, kvalitet i raznovrsnost elektronskih medija i radi na očuvanju, zaštiti i razvoju slobode mišljenja i izražavanja“, navodi se u saopštenju.

  U zajedničkom saopštenju Koordinaciona grupa i Tim su pozvale javne medijske servise i druge medije koji deluju u skladu sa načelima javnih medijskih servisa da „poštuju svoje zakonske obaveze koje im nalažu da o pojavama, dogadjajima i ličnostima izveštavaju pravovremeno i nepristrasno“, kao i da podstiču na raspravu „u duhu tolerancije o svim temama od interesa za javnost“.

  Pozvali su sve aktere društvene i političke scene da se uzdrže od aktivnosti koje direktno ili indirektno mogu da ugroze slobodu medija, bezbednost novinara ili drugih medijskih radnika.

  „Pozivamo medije i novinare da u svom radu budu privrženi Kodeksu novinara Srbije, odnosno da izveštavaju profesionalno i etično, u skladu sa javnim interesom.

  Takodje ih pozivamo da se uzdrže od izazivanja i podsticanja rasne, nacionalne, verske ili druge mržnje i neravnopravnosti, i podsećamo da je to ne samo Ustavom Srbije i zakonima zabranjeno i kažnjivo nego da ima i izuzetno negativne posledice na društvo i demokratske procese u njemu“, navodi se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com