• Ekonomija

  „Златибор туристу“ држава не жели да наплати порез!

  zlatibor jun Надлежне службе у општини Чајетина изненадио је  закључак Министарства финансија-Пореске управе-Регионалног одељења у Крагујевцу, о одлагању извршења решења Општинске управе Чајетина, Службе локалне пореске администрације да правно лице Златибор турист уплати пореза на имовину у износу од близу 50 милиона динара.

  Овим решењем крши се закон и даље, уз помоћ државних органа и неко се неосновано богати.

  Образложење је потпуно криминално: ,,као малом правном лицу била би им нанета ненадокнадива штета“.

  А то ,,мало правно лице“ присвојило је земљу у центру туристичког насеља вредну више милијарди евра, саоштено је из општине Чајетина.

  Наиме, Златибор турист је, без правног основа, а уз помоћ сумњивих судских пресуда преузет од стране приватних лица, без плаћања земље, али ни комуналног опремања.

  На тај начин дошли су до вредног земљишта у срцу Златибора, а сад им још Пореска управа из Крагујевца омогућава да не плаћају ни порез!zlatibor jun 2009 390

  Грађани општине Чајетина, као и сви инвеститори који поштено и уредно измирују своје обавезе према држави, постављају питање да ли су грађани трећег или ко зан ког реда у Србији.

  Зашто једна група људи у овој земљи која није привилегована, поштује сва правила , плаћа обавезе и пуни буџет Републике Србије, док они који су подржавали све власти из личне користи а у циљу спровођења криминалних одлука које су предлагали и даље се бахате?

  Поштени чланови владајућих странака никако не смеју да подржавају овакве срамне потезе државних институција.

  У више наврата истицали смо и упозоравали на проблем приватизације Златибор туриста, ПК Златибора.

  Да ли овакав поступак крагујевачке филијале Пореске управе значи да су појединци јачи од државе и да сада они преузимају улогу јавних институција па сад порезе и друге дажбине можда њима треба да плаћамо?

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com